DEAC

2021.10.22. 13:17

Mérkőzésekben gazdag napok elé nézünk

A jégkorongozókra két mérkőzés vár a következő napokban. A férfi futsalosok és kézilabdázók idegenben lépnek pályára, míg a röplabdázók és labdarúgók itthon harcolnak a pontokért.

20210920 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DEAC - HALADÁS VSE NBI férfi futsal mérkőzés. képen: ALVES DOS SANTOS THIAGO #20

Fotó: Napló-archív

Két hazai Erste Liga-mérkőzést játszik a következő napokban a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata: pénteken a Titánok, vasárnap a Győri ETO HC látogat a cívisvárosba (kezdés 18.30-kor). Mindkét ellenfél az alsóházhoz tartozik, és mivel jelenleg a cívisvárosi együttes is mély gödörben van, ezeken az összecsapásokon lehet javítani és elindulni fölfelé – olvasható az unideb.hu-n.

- A Fehérvár ellen gyors játékra számítok – nyilatkozta a DEAC hokisa, Jan Dalecky. – Ellenfelünk keretét fiatalok alkotják, nem rendelkeznek nagy tapasztalattal, ezt előnyünkre tudjuk fordítani, okosabban kell játszanunk. Ha a tabella elején akarunk végezni, akkor a Titánok ellen kötelező a győzelem, mást nem is tudok elképzelni. Reméljük, visszatérünk a győztes útra, és visszakapjuk az önbizalmunkat – zárta a cseh légiós.

A DEAC férfi futsalosai hétfőn 20.45-től az Újpest otthonában játsszák következő NB I.-es mérkőzésüket. A mieink a második helyen állnak a tabellán, míg a lila-fehérek jelenleg a hetedikek, és a két csapatot hét pont választja el egymástól, így a papírforma debreceni sikert ígér.

A férfi kézilabdacsapat a Békési FKC vendégeként lép pályára pénteken 18 órakor az NB I./B 6. fordulójában. A debreceniek a múlt héten szerezték meg első győzelmüket a bajnokságban, remélhetőleg ezzel átszakadt a gát, és esély nyílik a szezon előtti célkitűzés elérésére: az alapszakasz felsőházában végezni.

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata múlt hétvégén a címvédő Pénzügyőr otthonában kezdte az Extraliga 2021-2022-es szezonját. A találkozón nem borult a papírforma, a hazaiak otthon tartották a pontokat, most viszont a mieink előtt nyílik lehetőség, hogy hazai pályán megszerezzék első sikerüket, ugyanis az ellenfél a hasonló játékerőt képviselő DKSE lesz vasárnap 16 órakor, a DESOK-ban.

- A felkészülés során játszottunk már a dunaújvárosiakkal, azt a meccset 3:2-re nyertük meg – emlékezett vissza a DEAC játékosa, Veres Bence. – Most is bízom a győzelemben, de nem szabad lebecsülni őket, hiszen nagyon szívósak és kiválóan helyezkednek. Az előző héten ugyan vereséget szenvedtünk a Pénzügyőr otthonában, de szerintem tisztességesen helytálltunk. Erre a játékra bátran építhetünk vasárnap délután – nyilatkozta Veres Bence.

A DEAC labdarúgócsapatának programja elég sűrű, hiszen vasárnap, valamint szerdán is bajnokit játszott, és október 24-én ismét pályára lép: 13 órától a Tiszafüredi VSE lesz az ellenfél a Dóczy utcai Sportcampuson. Az elmúlt három bajnokit nem sikerült eredményesen zárni, de most ismét ráléphet a siker útjára a Sándor Tamás vezette gárda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában