vívás

2021.10.31. 17:59

Bronzéremmel kezdte az új szezont Battai Sugár

Az Interfencing Debrecen SC 18 éves olimpikon kardvívója harmadik helyen végzett a hétvégi felnőtt Magyar Kupán.

Fotó: Interfencing DSC

A tokiói olimpia után az UTE vívótermében léphetett először pástra a magyar kardvívás élvonala versenykörülmények között.

Battai Sugár | Fotó: Interfencing DSC

A férfiak versenyszámában az ötkarikás játékokon bronzérmes csapatból Szatmári András képviseltette magát, míg a hölgyek közül Katona Renáta, Pusztai Liza és a debreceni Battai Sugár is kardot ragadott az olimpián szereplő kvartettből tudatta közleményben az Interfencing DSC.

A szombati versenyt a férfiak kezdték, akik között ugyancsak akadtak cívisvárosi vívók – K. Szabó Mátyás 3 győzelemmel és 3 vereséggel, míg Bányay Marcell 3 nyert és 2 vesztes asszóval zárta a csoportkört. A még csak junior korosztályú interfencinges fiúk a selejtezők után egyaránt győzelemmel folytatták a versenyt, de a 16-ba jutásért mindketten szoros csatában maradtak alul. K. Szabó a korábbi világbajnoki ezüstérmes Iliász Nikolásztól kapott ki 15-10-re, Bányay pedig a verseny későbbi ezüstérmesétől, Galgóczy Tamástól 15-11-re.

A hölgyek versenyén érvényesült a papírforma, azaz a tokiói csapat három tagja (a negyedik, Márton Anna térdműtéte után lábadozik, így kihagyta a Magyar Kupa első fordulóját) végzett az első három helyen Keszei Kirával kiegészülve. A kérdés csak a sorrend volt. Battai esélyeshez méltón jutott tovább a csoportkörből, majd kétszer is magabiztosan győzött az egyenes kieséses táblán. Az elődöntőben viszont válogatottbeli csapattársa, a remek formában vívó Pusztai Liza felülmúlta Sugárt, aki így bronzéremmel hangolt a novemberi orleans-i világkupára.

Eredmények

Női kard egyéni Magyar Kupa, UTE vívóterem, 29 induló. Végeredmény: 1. Katona Renáta (Vasas), 2. Pusztai Liza (BVSC), 3. Battai Sugár (Interfencing) és Keszei Kira (Honvéd), 5. Záhonyi Petra (Vasas), 6. Fenyősi Zita (Vasas), 7. Pápai Zoé (UTE), 8. Szűcs Luca (BVSC)…18. Simon Petronella (Interfencing), 20. Kónya Csenge (Interfencing)

Férfi kard egyéni Magyar Kupa, UTE vívóterem, 57 induló. Végeredmény: 1. Szatmári András (MTK) 2. Galgóczy Tamás (Vasas), 3. Kossuth Bálint (UTE) és Habony Viktor (Vasas), 5. Iliász Nikolász (UTE), 6. Noseda Szabolcs (Szigetszentmiklós), 7. Nagy Kristóf (UTE), 8. Horváth Gergő (Honvéd)…25. Bányay Marcell (Interfencing), 29. K. Szabó Mátyás (Interfencing)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában