Kosárlabda

2021.10.01. 20:12

Az Alba sem jelentett akadályt a debrecenieknek

A mérkőzést végig a kezében tartva nyert a DEAC.

Fotó: Kiss Annamarie

Az Alba Fehérvár együttesét fogadta a DEAC-Tungsram a Tippmix Férfi NB I. A csoport 3. fordulójában. A hazaiak folytatták remek sorozatukat, hiszen a Vojvoda Dávidot nélkülöző Fejér megyeieket magabiztosan verték péntek este az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

Hazai szempontból 0–5-nél Valerio-Bodon triplája nyitotta debreceni pontok sorát – és bár voltak bosszantó hibák a védekezésben – egy 12-2 rohammal már tíz volt közte a cívisvárosiak javára. A játék magával ragadta a közönséget, minden hajdúsági pontot hangos ováció, míg kimaradt lehetőséget felhördülés követett.

Tartotta a 10 pont körüli különbséget a DEAC, melyet az első negyed végén tizenháromra (34–21) tornázott fel a Topics-legénység.

A második negyedben folytatódott a parádé, és a 13. percben Lapornik két büntetőjével már 45-21 volt az állás. Drenovac, Aska és főleg a szlovén válogatott Lapornik vitték a hátukon az egyetemistákat, így nagyon magabiztos, 60-34-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző a szünetben.

Nem volt kérdés

Próbáltak erősíteni a vendégek, egy 9–2-es rohammal közelebb is jöttek, de ettől nem remegett meg Tóth-ék keze, minden labdáért megküzdve tartották a 20 pont különbséget, 74-54 lett ennek a játékrésznek a vége.

A záró negyedre eldőltek a nagy kérdések, az eredmény lehetővé tette, hogy a fiatalok is pályára kerüljenek az egyetemistáknál, akik éltek is a lehetőséggel. Végül 88–73-ra győzött a DEAC, amely ezzel továbbra is százszázalékos a pontvadászatban.

MSZ

A tények

Tippmix Férfi NB I. A csoport, 3. forduló

DEAC-Tungsram – Alba Fehérvár 88–73 (34–21, 26–13, 14–20, 14–19)

Oláh Gábor utcai sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Kapitány, Nagy, Ádám J.

DEAC-Tungsram: Polyák 13, Valerio-Bodon 5, Tóth 2, Thames 5, Dzseletovics 10. cserék: Kovács -, Balázsi -, Neuwirth -, Aska 12, Kerpel-Fronius 0, Lapornik 26, Drenovac 15. Edző: Milenko Topics

Alba Fehérvár: Balsay 4, Laksa 15, Lukács 9, Steele 16, Mulalic -, Cserék: Pongo 13, Omenaka 4, Takács M. 5, Szabó 7, Kass -, Stark -, Takács -. Edző: Dejan Mihevc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában