Vívás

2021.10.19. 11:40

A tizennégy éves Nagy Blanka Virág ötödik lett a felnőtt párbajtőrözők között!

A fiatal debreceni vívó már másodjára jutott az elitbe, most a Magyar Kupa hétvégi fordulójában remekelt.

Forrás: Békessy Béla Vívó Klub

A felnőtt mezőnyben valamennyi debreceni vívó remekül szerepelt Tatán, ahol október 16-án a szezon első felnőtt férfi és női párbajtőr Magyar Kupa fordulóját rendezték meg. A nőknél a debreceniek közül a Békessy Béla Vívó Klub színeiben Dr. Ludman-Mihály Kata és Fedor Tamara lépett pástra, míg a Debreceni Sportiskola színeiben Berényi Rebeka Anna, Nagy Blanka Virág, Szabó Panna Éva, és Vásárhelyi Éva versenyzett – olvasható a Békessy Béla Vívó Klub közleményében.

Nagy Blanka Virág | Fotó: Békessy Béla Vívó Klub

A legjobb eredménnyel Nagy Blanka vette a fordulót, aki százszázalékos mérleggel zárta a csoportköröket, és magabiztos vívással menetelt a negyeddöntőig. A dobogóért vívott mérkőzésen Borsody Emmával (BVSC) már nem bírt el, így Nagy Blanka a 105 fős

mezőnyből az előkelő 5. helyen zárt, ami óriási teljesítmény volt a még első éves kadett korosztályú versenyzőtől. A sors fintora, hogy a Békessy Béla Vívó Klub versenyzőit előbb Fedor Tamarát és később Dr. Ludman-Mihály Katát (akinek mozgalmas volt az idei éve, hiszen legyőzött egy koronavírus fertőzést, ledoktorált és férjhez ment) szintén a BVSC versenyzője, Borsody Emma búcsúztatta.

A férfiaknál a Békessy Béla Vívó Klub színeiben Kormos Levente, Mező István Ottó, Szodoray-Parádi Hunor, és Válik Ferenc lépett pástra a 130 fős mezőnyben.

Eredmények

Nők

5. Nagy Blanka Virág, Debreceni Sportiskola

19. Dr. Ludman-Mihály, Kata Békessy Béla Vívó Klub

30. Szabó Panna Éva, Debreceni Sportiskola

46. Fedor Tamara, Békessy Béla Vívó Klub

61. Berényi Rebeka Anna, Debreceni Sportiskola

87. Vásárhelyi Éva, Debreceni Sportiskola

Férfiak

57. Szodoray-Parádi Hunor, Békessy Béla Vívó Klub

69. Válik Ferenc, Békessy Béla Vívó Klub

87. Kormos Levente, Békessy Béla Vívó Klub

128. Mező István Ottó, Békessy Béla Vívó Klub

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában