majdnem baleset

2021.10.31. 12:53

A Loki volt edzője elmesélte, mi történt, amikor kölcsönadta motorját a 13 éves Cristiano Ronaldónak

Kedves gesztusnak indult, kis híján baleset lett a vége.

Portugal's forward Cristiano Ronaldo reacts during the UEFA EURO 2020 Group F football match between Portugal and Germany at Allianz Arena in Munich, Germany, on June 19, 2021. (Photo by CHRISTOF STACHE / POOL / AFP)

Fotó: Christof Stache / POOL / AFP

Leonel Pontes, aki a 2016/2017-es szezonban a Debrecen vezetőedzője volt, gyerekkora óta ismeri Cristiano Ronaldót, gyakorlatilag ő fedezte fel a Manchester United sztárjának tehetségét. A 49 éves szakember a portugál Recordnak mesélt egy egy történetet, amikor Madeira szigetén kölcsönadta a motorját az akkor még csak 13 éves Ronaldónak, aki alatt megmakacsolta magát a kétkerekű – számolt be az M4 Sport hivatalos honlapja.

A történet arra az időszakra nyúlik vissza, amikor Cristiano Ronaldo még csupán 13 éves volt. Az akkor még szárnyait bontogató tinédzser kölcsönkérte Leonel Pontestől a motorját, aki azt gondolta, nem gond, ha tesz vele pár kört a kölyök.

Arra nem számított, hogy miután a gyerek egykerékre áll, percekre el is tűnik. A szakember még most is úgy emlékszik vissza az esetre, hogy kicsit kirázza a hideg.

„Ez egy borzalmas nagy felelőtlenség volt a részemről. Hogy kezdődött az egész? Eleve épp nálam volt a motor. Ő pedig egy 13 éves srác volt, aki nagyon kíváncsi és bátor volt. Ami azt illeti, azt is tudtam, hogy nem tud motorozni. A legnagyobb probléma az volt, hogy a motornak olyan volt a gázkarja, ha egy picit meghúztad, már lőtt is ki, én pedig erről nem tájékoztattam őt. A szerencse az egészben az volt, hogy elképesztő lélekjelenléte volt, persze én is azonnal reagáltam. Szóval, az történt, hogy meghúzta a gázkart, és azonnal egykerékre állt a motor. Ment 2-3 métert úgy, hogy a feneke az ülésen, a lábai pedig a földön voltak, láthatóan küszködött, hogy kordában tartsa a gépet. Sikerült neki, az első kerék visszaesett, ő pedig pillanatok alatt eltűnt a szemem elől. Úgy 5-6 percig nem is láttam őt, pedig keresgéltem. Végül visszajött.

Jól leszidtam, én fogtam a motort, és betettem a garázsba, a következő napokban nem is nyúltam hozzá. Ahányszor eszembe jutott, mit tettem, levert a veríték.

Akkoriban úgy 24-25 éves voltam, később döbbentem rá, mennyire éretlen bolond voltam, hogy ezt engedtem. Azóta sokszor felelevenítettük vele az esetet, már nevetünk rajta, mert szerencsére megúsztam, hogy a világ legjobbjának a karrierjét törtem ketté” – mesélte Pontes nevetve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában