Röplabda

2021.10.16. 08:55

A bennmaradásért hajthat az Eötvös

Szombaton már tényleg vív tétmeccset az Eötvös DSE – elkezdődik a női röplabdásoknak is a szezon.

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Először is érkezett a hír: a CoreComm-VESC–DSZC Eötvös DSE találkozót nem játszották le a női röplabda Magyar Kupában, mert a vendégcsapat játékosainak nem volt versenyzési engedélye, így a győzelmet várhatóan 3:0-s eredménnyel a veszprémi csapat kapja. A hétvégén viszont már tényleg csatasorba kell állnia az Eötvös DSE női röplabdacsapatának – Szombathy András tanítványai a Kispest ellen kezdik meg idegenben az új bajnoki szezont szombaton 18 órai kezdettel.

– A bennmaradásért fogunk harcolni – kezdte gondolatait a tréner a Hajdú-bihari Naplónak úgy igazán a közepébe vágva. – Nem kertelek: egyik legjobb játékosunkat, Vajda Beátát a Fatum-Nyíregyháza elvitte, nehezen fogjuk tudni pótolni – mondta. Szombathy András ezt ki is fejtette, szerinte Vajda volt az NB I. legjobb szerválója, nyitásfogadója, és ő volt a legeredményesebb támadó is. Annak viszont örül, hogy számos jó játékost tud majd kipróbálni a feltörekvő nemzedékből, a fiatalokból. – A felkészülés jól sikerült, fizikálisan már ott van a csapat, ahol lennie kell, azt sajnálom csak, hogy kevés edzőmeccset tudtunk játszani – mondta az edző.

Kiélezett küzdelmek

Szombathy András arról is szót ejtett, hogy nehéz bajnokságra számít, a feljutók is jó játékerőt képviselnek, nehéz dolguk lesz. – Új igazolásokról szóltak a hírek mindenfelé, kíváncsi leszek, hogy mi leszünk-e a leggyengébbek, vagy valakivel tudunk esetleg jókat harcolni – fejezte be gondolatmenetét a rutinos tréner. Az NB I. B csoportjában az Eötvös és a Kispest mellett a Gödöllő, a Jászberény, a Budaörs, a TFSE, a MÁV Előre és a Veszprém szerepel majd.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában