Vízilabda

2021.09.08. 20:56

Végül csak felülkerekedett a Szolnok a DVSE-n

Hol van már a tavalyi hó? Gondolhatta a debreceni közönség az első tíz percben...

Szerda este a Debreceni Sportuszodában elkezdődött a DVSE-Master Good számára a 2021/2022-es szezon. Az ellenfél a tavalyi bajnok, a Szolnoki Dózsa volt. Hamar megszerezték a vezetést a vendégek, azonban még az első negyed fele előtt fordítani tudtak a debreceniek, egygólos előnyüket pedig megőrizték a nyolcadik perc végére (3–2). Mintha a feledés vak homályába merült volna az előző szezon, aztán jött a fricska. A második játékrész ugyanis már egyértelmű szolnoki fölényt hozott, a nagyszünetre ennek köszönhetően 4–7-es állás állt az eredményjelzőn. A harmadik etapban kétféle hangot lehetett hallani a lelátón: elfáradtak a srácok, vagy semmi sem akar sikerülni? Valóban volt ilyen fuvallata a negyednek, mindenesetre ezt is a regnáló bajnok vitte el, a befejező játékrészre pedig már öttel ment a Dózsa (5–10).

Zsivko Gocics „fiai” leginkább Angyal Dániel szárnyalásának köszönhetőn tündérmesébe illő produkciót adtak elő, már ami a végeredményt illeti számukra, természetesen csak annyit adtak ki magukból, amennyire azt a DVSE enervált játéka megkövetelte, a vége 6–13.

Palánki István

A tények

Férfi vízilabda OB I., 1. forduló

DVSE-Master Good – Szolnoki Dózsa 6–13 (3–2, 1–5, 1–3, 1–3)

Debrecen, 150 néző, V.: Kovács Cs. T., Sándor P.

DVSE: MOLNÁR L. – Macsi M. 1, Török, Smitula, Takács K., MACSI P. 2, Somlai 2. Csere: Korbán, Fülöp B., Zsilák 1, Pethe, Bodoróczki, Fedac. Edző: Süveges Máté

Szolnok: Bányai – Kovács G., Milakovics, ANGYAL D. 6, Teleki A., Zovics 1, JANSIK D. 1. Csere: KONARIK 2, Szeghalmi 1, Schmölcz 1, Gbadamassi 1, Pető A. Edző: Zsivko Gocics

Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 10/6

Gól – ötméteresből: 1/1., ill. 1/0.

Kipontozódott: Schmölz (22.p.), Zovics (24.p.), Takács K. (28.p.), Török (29.p)

Mesterszemmel

Süveges Máté: – Ezen a mérkőzésen a rendezetlen védekezésből és emberhátrányból kaptuk a

legtöbb gólt, ezekben mindenképp fejlődnünk kell.

Zsivko Gocics: – Három ponttal utazhattunk a meccs után vissza Szolnokra, ez a legfontosabb. Az első

negyedben fizikálisan bele kellett rázódnunk az összecsapásba, de végül kijött a fizikális fölényünk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában