két érem Pinczés Dorottyától

2021.09.01. 17:54

Úszóként is sikeres a szoboszlói testépítő

Sportágat váltott egyelőre, és már ezüstérmet is szerzett a háromgyermekes anyuka.

Pinczés Dorottya, a háromgyermekes hajdúszoboszlói anyuka élete első versenyén, az INBA Grand Prix 2020 Natural Testépítő Nemzetközi Bajnokságon lett bikini anyuka kategóriában 2. helyezett, sportmodell kategóriában pedig 4. helyezett. Mindennek már öt hónapja, de akkor is elmondta, hogy ő úszóként kezdte sportkarrierjét még gyermekkorában. 200 méteres pillangóúszásban ifjúsági magyar bajnok is volt, sőt a nemzeti válogatottnak is a tagja volt, de egy megrázó dolog miatt 19 évesen abbahagyta az úszást, pedig már az Európa-bajnokság szintidejének megúszására készült. – Édesapám akkoriban hunyt el, neki sokat köszönhettem, összedőlt bennem minden – mondta el lapunknak Pinczés Dorottya. A céljairól korábban a következőket mondta el Pinczés Dorottya: – Én ezt az évet a versenyzés szempontjából elengedtem. Legközelebb, ha minden jól alakul, jövő tavasszal fogom magamat újra megmérettetni. A felkészülés azonban folyamatosan zajlik, hiszen formában kell tartanom magam, minden versenyen győzni szeretnék ugyanis, amelyen elindulok.

Versenyzett, más sportágban

Fotó: Pinczés Dorottya-archív

Ha nem is testépítő megmérettetésen, de versenyszituációba „keveredett” a szoboszlói anyuka. Gyulán vett részt a szenior úszó magyar bajnokságon, melyen 50 méteres pillangóúszásban ezüstérmet szerzett, 200 méteres mixváltóban pedig harmadik helyezést ért el. – Nagyon jó versenyen vehettünk részt, tele jobbnál jobb versenytársakkal. Az egyetlen problémát az jelentette, hogy külső medencében kellett teljesítenünk a magyar bajnokságot. Mit ne mondjak, nem volt túl meleg, de az élmény és a sikerek mindenért kárpótolnak – mondta. Pinczés Dorottya arról is beszélt, hogy úgy érzi, most kis időre el kell engedje teljesen a testépítést, szeretné magát és a teljesítményét az úszásban még több, még színvonalasabb versenyen kipróbálni. – Több nagy dobásra, nagy eredményre is készülnék ebben a sportágban, ami gyermekkorom óta a szerelmem, most kiélhetem magam ezen a területen is végre – összegezte terveit, céljait a szoboszlói fitneszes, vagy most már lehet, hogy szoknunk kell azt a megnevezést, hogy a hajdúszoboszlói úszó. Végül azt mondta, ne higgyük, hogy olyan eget rengetően nagy dolgot sportágat váltani, bárki képes lehet arra, amire ő három gyerek mellett, csak fejben el kell dönteni.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában