DEAC

2021.09.08. 16:07

Több változás is van a jégkorongozóknál

Megtartotta évnyitó sajtótájékoztatóját a DEAC jégkorong alakulata, több újdonságra is fény derült.

– Már gyermekkoromban kipróbáltam ezt a sportot: házi készítésű jégpályán, házi készítésű botokkal – tudtuk meg Balázs Ákostól, Debrecen alpolgármesterétől ezt a még nem hallott dolgot a DEAC jégkorongcsapatának szezonnyitó sajtótájékoztatóján. – Ez egy olyan sportág, mely évek óta jelen van Debrecenben, aminek én személy szerint nagyon örülök. Fontos itt is a városi támogatáshoz az utánpótlás, nem mellesleg ebben a szakágban van az egyik legtöbb gyermek a városban, ott fogunk állni a sportág mellett a következő szezonban is – mondta.

A tavalyi sporttörténelmi szezon után (bajnoki elődöntő, Magyar Kupa-győzelem) jó hírt közölt a szurkolókkal Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője, aki a tavalyi év egyik legsikeresebb szakágának titulálta a jéghokit az egyetemi sportágak közül. – Több dologgal is szeretnénk megköszönni a szimpatizánsainknak azt, hogy az előző szezonban is kitartottak mellettünk: az idei szezonban nem emelkednek a bérletek árai, illetve a szombati szuperkupa-mérkőzésre ingyenes autóbuszt indítunk, de ez még csak a kezdet – mondta.

Személyi változások is vannak

Fodor András, a DEAC jégkorong szakosztályának vezetője elmondta, hogy mivel tizenegy csapatosra bővült a bajnokságban szereplő együttesek száma, így megváltozik az Erste Liga lebonyolítása, mely szerinte minden eddiginél izgalmasabb lesz. – A legnagyobb változást az jelenti, hogy nem lesz középszakasz, az alapszakasz után egyből egy mini rájátszás következik. Majd ezt az egyenes kieséses szakasz követi – mondta. A szakosztályvezető végül kiemelte, hogy alapvető céljuk a rájátszásba kerülni. Mivel kiegyensúlyozott a mezőny, az a meglátása, hogy mindez nem lesz egyszerű, de a tavalyi év sikereiből bátran tudnak merítkezni. A csapatnál pedig kiemelt még egy fontos változást, új meze lesz a gárdának, melyhez a dizájnt ismét a másodedző, Kecskeméti Áron dolgozta ki. – Mindenben ki akarjuk szolgálni a szurkolóinkat, fontos a megjelenés is, ez pedig már történelem hogy évről évre új mez van a klubnál – fogalmazott a másodedző.

Végül az érkezők: Almási Márk, Sági Martin, Rastislav Spirko, Jordan Klimek és Gőz Balázs. Akik pedig távoznak: Clint Filbrandt, Jakub Izacky, Kiss Patrik, Kiss Roland, Szűcs István, Dmitrij Pesztunov és Mihalik András.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában