jégkorong

2021.09.11. 19:55

Szúrós volt a Fradi a Tüskében, DEAC-vereség a Szuperkupa döntőjén

Egy harmad alatt elrendezte a kupa sorsát a fővárosi zöld-fehér alakulat.

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

Kicsivel több mint hét perc telt el a DEAC–Ferencváros jégkorong-szuperkupatalálkozóból, amikor a debreceni érzelmű szurkolóknak elkezdhetett igazán hiányozni Hetényi Zoltán a kapuból a Tüskecsarnokban. Ekkor a Fradi ugyanis lőtt egy gólt emberhátrányból, a meccsen azonban ez már a második góljuk volt, az első harmadban pedig a zöld-fehérek szereztek még egy emberhátrányos gólt, valamint még egy negyediket is. Kilátástalan is lett a helyzete a cívisvárosiaknak húsz perc után, a fővárosiak pedig focinyelven szólva ráültek az eredményre, de igazából volt is mire nekik.

A második játékrész a küzdelemről szólt, de azért a Fradi csak betalált, a debreceniek pedig így ötgólos hátrányból várhatták az utolsó húsz percet. A hajdúsági drukkerek leginkább csendben nézték azt, ahogy elbán kedvenceikkel a Fradi, a budapesti szurkolók azonban igazi fiesztát rendeztek a vénasszonyok nyarának titulált időben a hideg jégcsarnokban. Hugo Turcotte és Berta Ákos, valamint egy-egy új szerzemény volt az, aki a DEAC-ot a legnehezebb helyzetben is igyekezett a szárnya alá venni, mint az az eredményből is látható, némi sikerrel.

A tavalyi Erste Liga magyar legjobbja végül 6–2-re győzte le az előző szezon Magyar Kupa-győztesét, ugyanis Kuleshov és Spirko révén hat másodperc alatt kozmetikázott a DEAC, de az FTC is betalált még.

Bizonyíthatott a fiatal tehetség

- Nem nagyon volt időm felfogni, hogy valójában mi is történik velem – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak Antek Tamás, a DEAC kapusa. – Hirtelen szóltak nekem, hogy ugorjak, onnantól kezdve pedig csak a feladatomra koncentráltam – mondta.

A fiatal cerberus hozzátette, hogy elégedett, bár tudja, van mit javítani a játékában.

A mérkőzésről pedig elmondta, hogy szerették volna megnyerni a összecsapást, sajnos ez nem sikerült, így nem teljesen elégedett a szombattal, de az adódó lehetőséggel megpróbál élni.

PI

A tényekó

Férfi jégkorong, Magyar Szuperkupa

FTC-TELEKOM–DEAC 6–2 (4–0, 1–0, 1–2)

Budapest, Tüskecsarnok, V.: Kókai, Rencz – Kis-Király, Váczi.

FTC: Arany – Karmeniemi, Sarcia – Bohunicky, MCFADDEN (1) – Boros, Hegyi 1 – Bán, Galántai – Fowlie, KÓGER (1), Nagy (1) – KULMALA 3 (1), SOMOGYI 1 (2), Tamminen 1 – Hajós (1), Pavuk (1), Tóth A. – Farkas, Roczanov (1), Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

DEAC: Gönczi (ANTEK) – Bogesic, Kloz – Gőz (1), KLIMEK (2) – Sándor, Vokla – Dalecky, Novotny, Turcotte – Kulesov 1, Sági, SPIRKO 1 – Berta, Hári (1), Molnár – Almási, Kozma, Sándor. Vezetőedző: David Musial.

Kapura lövések: 36:23.

Kiállítások: 21, illetve 40 perc.

Mesterszemmel

Fodor Szabolcs: – Nagyon kellett ez a győzelem, ki kellett küszöbölnünk csorbákat. A formánk még szeptemberi, de az első szuperkupa-győzelmünk erőt adhat a folytatásra. Láttam biztató dolgokat, de természetesen olyan dolgokat is, melyek bőven javításra szorulnak.

David Musial: – Jobban játszott a Ferencváros, leginkább az első harmadban. Ezt nem engedhetjük meg magunknak. A második, harmadik harmadban jobban, olykor-olykor jól játszottunk. Hetényi Zoltán pótlására egyelőre jónak tűnik Antek a kapuban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában