Labdarúgás

2021.09.18. 08:48

Spitzmüller István: „Szeretnénk eltüntetni a különbséget a pályán”

A DEAC csapatkapitánya tudja milyen megnyerni a Magyar Kupát, és rutinjával szeretne segíteni a fiataloknak.

DEAC-VASAS NBII. 31. forduló

Forrás: Napló-archív

Fotó: KOVÁCS PÉTER

A debreceni csapat az NB I. éllovasát, a Kisvárda Master Good gárdáját fogadja szombaton 15 órától a DEAC Sportcampuson. Az NB III. Keleti csoportjának ötödik helyezettjének az a célja, hogy megtréfálja első osztályú ellenfelét. Az összecsapás előtt Spitzmüller István, a DEAC csapatkapitánya beszélt a Hajdú-bihari Naplónak a várakozásairól.

– Jelen pillanatban az NB I. listavezetőjét várjuk, ezért a legfontosabbnak a tisztes helytállást tartom, de természetesen szeretnénk eltüntetni a különbséget a pályán. Egy kupameccs mindig különleges, és hazai pályán örülnék neki, ha sikerülne továbbjutni, viszont tudjuk, hogy nem mi vagyunk a párharc esélyesei – fogalmazott a 35 éves középpályás. A rutinos játékos úgy véli, nem véletlen, hogy a szabolcsiak vezetik az első osztályt.

A DVSC egykori játékosa beszélt a szezon előtt kitűzött kupacélokról. – Az már az idény kezdete előtt tiszta volt, hogy ha azonos vagy alacsonyabb osztálybeli ellenfelet kap a csapat, akkor más cél nem is lehet a szemek előtt, mint a továbbjutás, viszont egy magasabb osztályból érkező, jelen esetben NB I.-es élcsapattal szemben a realitás talaján kell maradni, és valahogyan megpróbálni borsot törni az esélyesebb gárda orra alá. Egy kupameccs mindig speciális, mert egy meccsről van szó és nyomhatja a teher az esélyesebbnek tartott csapatot.

„Valószínűleg az elején meg kell próbálnunk lassítani a játékot, és én is azon leszek, hogy minden rutinommal segítsem a csapatot”

– mondta a középpályás. A csapatkapitány reméli, hogy minél több szurkoló kilátogat a meccsre, hiszen ezzel is nagyobb sanszuk lenne a bravúrra egy ilyen erős rivális ellen. A DEAC–Kisvárda Master Good találkozót szombat délután 15 órától rendezik a DEAC Sportcampuson.

Orosz Krisztofer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában