Szép győzelmek

2021.09.14. 10:18

Sikeres hetet zártak a debreceni dartsosok

Két megmérettetésen is indult a Debreceni Egyetem dartscsapata, és mindkettőben kiváló eredmények születtek.

Fotó: deac.hu

Huszonkilenc elszánt versenyző érkezett meg a DEAC dartsközpontjába csütörtök délután, hogy részt vegyenek a Darts Liga kelet-magyarországi régiójának 14. fordulóján. A versenynek külön pikantériát adott, hogy ezen a napon mutatkozott be nemzeti válogatottunk a World Cup of Darts páros világbajnokságon Litvánia ellen. Ezt a mérkőzést, illetve a soron következőket is nyomon követték a ligán résztvevők a helyszínen kihelyezett óriás kivetítőknek köszönhetően. A hangulatra tehát nem lehetett panasz, az összecsapások pedig ennek tükrében zajlottak – számolt be a debreceni klub honlapja.

A sorsolást követően három- és négyfős csoportokban kezdték meg a megmérettetéseket a milliméterek szerelmesei. Már az elején összekerültek egészen elképesztő párosítások, így mindenkinek maximális koncentrációra volt szüksége, hogy továbbjusson és folytathassa az egyenes kieséses szakaszban. A 16-os főtáblán már 4 nyert legig tartottak a mérkőzések.

A DEAC dartscsapatát hét játékos képviselte: Aranyi Marcell, Hancsovszki Sándor, Kovács Patrik, Mező Balázs, Oláh Bence Attila, Szabolcsi Norbert, Vályi Attila.

Színvonalas mérkőzések után alakult ki a legjobb négy mezőnye, melyben a DEAC versenyzője, Vályi Attila megállíthatatlannak bizonyult. Előbb Szilágyi Ádámot múlta felül 4-3-ra, majd a döntőben André Roland 4-2-es legyőzésével zsebelte be a hazai fordulót.

Fotó: deac.hu

Az összetett ranglistán ezzel Vályi Attila „Fater” 6 pontra megközelítette az éllovas Kürti Áront, aki 194 egységnél jár. Őket követi Goron Gergő 180, majd Dzsunyák János 172 ponttal. A ranglista szorossága mutatja, hogy még semmi sem lefutott, bárki odaérhet a végső elszámolásnál.

A nemzeti csapatbajnokság harmadosztályában vasárnap a DEAC dartscsapatát Vályi Attila, Oláh Bence Attila, Dávid Gergő, Kovács Patrik, Mező Balázs és Kiss Imre képviselte.

A párharcok kilenc nyert győzelemig tartottak, amit körmérkőzésekkel alakítottak ki. Az egyéni meccsek egyaránt két nyert legig tartottak, így alakultak ki az eredmények.

A DEAC ellenfelei a Golden Bulls All Stars és a Kolor Dse A illetve C együttesei voltak. A debreceni fiúk egész nap elképesztően higgadtan és magabiztosan abszolválták párharcaikat, és a 9-4-es, 9-3-as és 9-0-s győzelmeket követően csoportgyőztesként, 27-7-es mérkőzésaránnyal zárták a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában