Rögbi

2021.09.03. 14:28

Megkezdi a szezont a DEAC rögbi csapata

A 2021-2022-es idényben is a legmagasabb osztályban szerepel majd a Debreceni Egyetem együttese.

Forrás: deac.hu

Az előző szezonban debütáltak a 15-ös NB I.-es bajnokságban a DEAC rögbisei. A főleg külföldi hallgatókból álló csapatnak kiváló tanulóév volt az elmúlt idény, és ugyan győzelmet nem sikerült szerezni a hatcsapatos küzdelemsorozatban, de meccsről meccsre egyre jobb teljesítményt nyújtva fejlődtek a játékosok. Ezúttal is a legmagasabb osztályban szerepel majd az együttes, amely szombaton hazai pályán kezd az Esztergomi Vitézek ellen – írja a deac.hu.

– Az előző szezonnak úgy vágtunk neki, hogy nem tudtuk igazán, mi vár ránk, hiszen nem ismertük az ellenfeleket – kezdte Aenab Hussain szakosztályvezető. – Bár edzőmeccsen és a 7-es bajnokságban már találkoztunk néhány gárdával, de a 15-ös rögbi más. A szezon során nagyon sok tapasztalatot szereztünk, egyre jobban megismertük a csapatok stílusát, és megtanultuk, hogyan tudjuk a saját játékunkat alkalmazni és alakítani az ellenfelekhez. Az új idényt illetően nagyon bizakodóak vagyunk, és alig várjuk, hogy csapatunk megmutathassa tudását, dinamikáját a pályán. Mint mindig, most is száz százalékot fogunk nyújtani, és bízunk abban, hogy ezúttal több mérkőzést sikerül megnyernünk.

A keret némileg változott, hiszen a végzősök közül néhányan hazatértek, érkezett ugyanakkor nyolc új játékos: Absalom Benito és Porcsin Péter (Magyarország), Chinedu Dennis és Azeez Rahman Adeyanju (Nigéria), Oluka Edwin és Nthambeleni Lutendo Mphephu (Dél-Afrika), Tran Nguyen Anh (Vietnám), valamint Jingu Kihei (Japán) erősíti a jövőben a DEAC rögbi csapatát.

– Szerencsére egyre többen érdeklődnek a csapatunk iránt, és egyre többen csatlakoznak hozzánk. Bízunk benne, a sportág népszerűsége folyamatosan nő a városban, és sokan döntenek úgy, hogy kipróbálják a rögbit – zárta szavait Aenab Hussain.

15-ös rögbi, NB I.

DEAC–Esztergomi Vitézek

szombat 13.00, Böszörményi úti Campus (a Kecskeméti János Sportcsarnok melletti füves pálya)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában