Vízilabda

2021.09.25. 19:58

Megint pont nélkül maradt a DVSE

Kétgólos vereséget szenvedett a DVSE-Master Good hazai medencében a PVSK-Mecsek Füszért ellen az E.ON férfi OB I. harmadik fordulójában. A hazaiak védekezése nem működött rosszul, a gyenge támadójáték viszont megbosszulta magát.

Fotó: Kiss Annamarie

Nagy lövőkedvvel indítottak a csapatok az első negyedben, gólból viszont mindössze kettőt láthattak a debreceni nézők, akik most is remek hangulatot teremtettek a Debreceni Sportuszodában – számolt be a cívisvárosi gárda hivatalos oldala. A Pécs egy megpattanó lövéssel megszerezte a vezetést, majd a DVSE két másodperccel a vége előtt egyenlített: Zsilák László passzát a csapatkapitány, Smitula Gergő vágta be Józsa Ottó kapujába. (1-1)

Hasonlóan alakult a második nyolc perc forgatókönyve, némi csavarral: Somlai Tamás egy szép előny megjátszása után vágta be a második debreceni gólt, melyet Gál egyenlített ki három perccel a vége előtt. Több találat már nem esett, így 2-2-es döntetlennel ért véget az első félidő.

Fordulás után katasztrofálisan alakult a mérkőzés a hazaiak szempontjából. A PVSK négyet rámolt be, melyre egyszer sem tudott válaszolni a hazai együttes. A debreceniek ráadásul elvesztették két fontos játékosukat, miután Macsi Patrikot cserével kiállították, Fülöp Bence pedig megkapta a harmadik hibáját. (2-6)

A záró negyedben mindent egy lapra feltéve támadott a DVSE, ennek meg is lett az eredménye. A hazaiak legjobbja, Somlai Tamás kétszer is eredményes volt három perc alatt, így már csak kettő volt közte. A Pécs azonban nem tört össze és bő egy perccel a vége előtt megszerezte a hetedik találatát is. A végén még Smitula Gergő talált be előnyből, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

A PVSK 7-5-re nyert és megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

A debreceni csapatra egy hónap bajnoki szünet vár, a következő mérkőzését október 24-én játssza a Tigra-ZF-Eger otthonában.

A tények

E.ON férfi OB I., 3. forduló

DVSE-Master Good – PVSK-Mecsek Füszért 5-7 (1-1, 1-1, 0-4, 3-1)

Gólszerzők: Somlai 3, Smitula 2, ill. Csorba 2, Csacsovszky, Kolozsi, Gál, Némethy, Almási

Mesterszemmel

Süveges Máté, a DVSE-Master Good vezetőedzője: – A védekezésünk hellyel-közzel rendben volt, bár néha ott sem voltunk elég élesek. Elöl viszont nagyon gyengén ment a játék, nagyon fegyelmezetlenek voltunk, öt góllal nem lehet meccset nyerni. A következő hetekben rengeteg munka vár ránk, hiszen ez a mostani játék nem az, amit elvárunk magunktól.

Török Viktor, a PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzője: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, és az első két negyedben ez be is igazolódott. A harmadik negyedben sikerült ellépnünk ellenfelünktől és megnyugtató előnyre tettünk szert. A záró játékrészben nem igazán értem, hogy mi történt, sikerült is bekapnunk három gólt, de szerencsére meglett a győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában