Flat track

2021.09.08. 12:52

Magosiért szurkolhatunk a vébédöntőben

Sok név felmerült a szabadkártya kiosztásakor, végül a SpeedWolf salakosa kap lehetőséget a flat track debreceni debütálásán.

Hivatalossá vált, hogy Magosi Norbert lesz a szabadkártyás (wild card) pilóta a flat track világbajnoki döntőben, aminek a debreceni Perényi Pál Salakmotor Stadion ad otthont szeptember 18-án. A világeseményeknél bevett szokás, hogy a rendező jogán az aktuális honi szövetség delegálhat egy versenyzőt az adott viadalra. Nem volt ez másként a flat track vb-döntő debreceni megmérettetésével kapcsolatban sem, de vajon milyen szempontok alapján esett a választás Magosi Norbertre?

Szükséges a rutin

– A szabadkártyás induló kijelölésével kapcsolatban a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) flat track munkabizottságának legfontosabb kitétele az volt, hogy olyan pilótát nevezzünk, aki többéves világ- és Európa-bajnoki viadalokon szerzett versenytapasztalattal rendelkezik. Miután Európában számos salakmotoros sikeresen kipróbálta magát a flat trackben, így adott volt, hogy saját szakágunkból kérünk fel egy vaspapucsost. Nem árulok el vele titkot, hogy felmerültek olyan nevek, akik már nem aktív versenyzők, de van érzékük ehhez a sportághoz. Végül mindent latba vetve Magosi Norbi szereplése mellett döntöttünk, így ő képviseli hazánkat a vébédöntőben – nyilatkozta a Hajdú Online-nak Baráth Norbert, a viadalt rendező egyesület, a SpeedWolf Debrecen ügyvezetője. A Farkasok első embere kitért arra is, milyen érvek alapján lett Magosi a „befutó”.

A jövő útja?

– Amellett, hogy a csapatunk versenyzője, aktív motoros és nagy rutinnal rendelkezik. Nem idegen számára a flat trackben használt 450 köbcentis krosszmotor, mivel rendelkezik ilyen géppel, amit rendszeresen használ. Norbi jól ismeri a debreceni pályát, amit korábban egy 450-es enduróval kipróbált. A személyes beszélgetésünk alkalmával elárulta, szereti a kihívásokat, s amennyiben élvezi majd a versenyt, akár még jövője is lehet a flat track világában. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy Norbi igazi közönségkedvenc a cívisvárosban, s bízunk benne, minél többen buzdítják majd a jövő heti versenyen – mondta Baráth Norbert.

BN

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/uj-sportag-mutatkozik-be-debrecenben-valentino-rossi-marquez-es-castagna-is-nagyon-eli-5611040/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában