labdarúgás

2021.09.02. 20:55

Kikapott az U21-es válogatott Izraeltől, két lokista is volt a magyar csapatban

Kusnyír Erik végigjátszotta a meccset, Baráth Pétert a hajrában cserélték be.

Szánthó harca a védőkkel | Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld

Fotó: HUSZAR GABOR

U21-es labdarúgó-válogatottunk 2–1-re kikapott idehaza Izraeltől az Európa-bajnoki selejtezőcsoport első fordulójában rendezett mérkőzésen, írja a Nemzeti Sport.

Mint arra tudósításukban rámutatnak, az idei Európa-bajnokságot követően átalakult a magyar keret, az izraeliek is új csapattal érkeztek. A gyirmóti összecsapás első perceiben a jó felépítésű vendégek megpróbáltak minél több párharcot kierőszakolni, és már a saját tizenhatosuknál letámadták a mieinket. Ám ebből nem tudtak helyzeteket kialakítani. Mintegy tíz perc elteltével úgy tűnt, a kezdeti idegeskedés után megnyugodott a magyar csapat, egyre többször vitte át a labdát az izraeli térfélre, több szögletet is kiharcolt, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani a mieink. Gera Zoltán az A-válogatottra jellemző három belső védős szisztémát alkalmazta, a jobb oldalon Kusnyír Erik, a balon a Milan által szerződtetett Milos Kerkez feladata volt az oldalvonalak melletti területe lezárása. A Kispestről Fehérvárra szerződő Szendrei Norbert próbált irányítani, előtte Szánthó Regő és Kiss Tamás igyekezett kilépni a védők között.

Szánthó harca a védőkkel | Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld

Kiegyenlített, jó iramú mérkőzést hozott az első félidő. Alig telt el fél óra a mérkőzésből, amikor úgy kaptunk gólt, hogy közben két játékosunk is megsérült. A Roma korábbi, a Spezia jelenlegi játékosa, Szuf Podgoreanu nagyszerűen adott be, és miközben Stav Nahmani a hálóba fejelt, a kapujából kilépő Hegyi Krisztián a levegőben összeütközött Csóka Dániellel. A kapust és a védőt is percekig ápolni kellett, mindketten leragasztott fejjel tudták csak folytatni a játékot – a kispadon ülőknek persze az okozott fejfájást, hogy hátrányba került a magyar válogatott.

Gera Zoltán nem nézte tétlenül az eseményeket, a szünetben kettős cserét hajtott végre, pályára küldte Skribek Alent és Csontos Dominikot. Érezni lehetett a váltás hatását, mert többet birtokolta a labdát a hazai csapat, de még mindig nem volt kellő átütőerő a magyarok támadójátékában, ezért bő negyedórával a második félidő elkezdése után újabb kettős cserére szánta el magát a korábbi 97-szeres válogatott szövetségi edző: Bukta Csaba és Tóth-Gábor Kristóf érkezett.

Nemhiába! Gera Zoltán jó érzékkel nyúlt a mérkőzésbe, hiszen Skribek jobb oldali beadását követően Tóth-Gábor Kristóf egyenlített.

Bár sok hibával játszottak a csapatok, érezni lehetett, a magyarok mindent megtesznek a győzelem kiharcolásáért – ám a győztes gólt az izraeliek szerezték meg, szöglet után Omri Gandelman a magyar kapuba fejelt.

Túl sok hibával játszott a magyar válogatott, így csalódást keltő vereséggel kezdte a selejtezősorozatot. 1–2.

A tények

U21-es Eb-selejtező

Magyarország–Izrael 1–2 (0–1)

Győr, Alcufer Stadion, 147 néző. V: Moszkaljov (orosz).

Magyarország: Hegyi K. – Kusnyír, Varju B., Mocsi, Csóka (Csontos, a szünetben) – Csongvai (Baráth P., 87.), Csonka – Szánthó (Tóth-Gábor, 62.), Szendrei, Kerkez (Bukta, 62.) – Kiss T. (Skribek, a szünetben). Szövetségi edző: Gera Zoltán.

Izrael: Perec – Zaszno (Dzsaber, 70.), Kohen, Blorian, Leidner, Gendelman – Podgoreanu (Buganim, 70.), Davida (Lajusz, a szünetben; Sahar, 90.), Karcev, Arad – Nahmani (Levi, 80.). Szövetségi edző: Alon Hazan.

Gólszerző: Tóth-Gábor (68.), ill. Nahmani (32.), Gandelman (86.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában