futsal

2021.09.20. 20:27

Így kapott ki a bajnoktól a DEAC – fotókkal

Nagy iramú, izgalmas, fordulatos találkozón a Haladásé lett a 3 pont Debrecenben.

Fotó: Kiss Annamarie

A férfi Futsal NB I. 4. fordulójában a DEAC a bajnoki címvédő Haladást fogadta. A szezon kezdetekor talán kevesen fogadtak volna arra, hogy a Debreceni Egyetem gárdája lesz az egyedüli hibátlan a harmadik játéknapot követően, mégis talán a szombathelyiek számítottak az összecsapás esélyeseinek.

Döntetlen a félidőben

Ennek megfelelően a vendégek már a második percben meg is szerezték a vezetést: Harmati adott el csúnyán egy labdát a saját térfelén, amivel Dróthék három az egyben mehettek és tanárian használták ki a létszámfölényt, esélyt sem hagyva Dobinak a védésre. Ezt követően Elek Gergő tanítványai többet birtokolták a játékszert, bár egy-egy kontrából veszélyes lehetőségeket alakítottak ki a vendégek, Dobitól többször is bravúrra volt szükség. A hazai fölény aztán 12. percben érett góllá: egy oldalberúgás-variációt követően Szabó Ábel pörgetett közelről a Haladás kapujába, ezzel egyenlített a DEAC. Továbbra is veszélyesen futsalozott a debreceni alakulat, Berecz és Thiago összjátékából utóbbi került ziccerbe, viszont Gyimesi fantasztikusan hárított. Nem bírta azonban a nyomást Juanra gárdája, egy kipattanó került Harmatihoz, aki háttal a kapunak egy klasszis mozdulattal, talppal behúzta a pontot.

Hátrányba kerülve magasabb fordulatra váltottak a szombathelyiek, és hiába védekeztek hősiesen az egyetemisták, 25 másodperccel a félidő vége előtt Dróth középre lőtt labdája Thiagóról bepattant a saját kapujába, kiegyenlítve ezzel az állást.

A szünetet követően hasonlóan nagy iramban folytatták a felek a találkozót, mint ahogy a pihenő előtt befejezték. Dróhék már egészen a kilencesnél letámadták a DEAC-ot, minden egyes labdakihozatalért keményen meg kellett dolgoznia a hazai együttesnek. Szentes-Bíróék többször is pontrúgást követően jutottak lövéshez, de vagy Gyimesi, vagy a kapufa rendszerint útját állta az újabb találatnak. A Haladás viszont élt az előtte adódó lehetőséggel, egy visszagurított sarokrúgásból Henrique hatalmas gólt ragasztott a rövid felső sarokba, ezzel ismét megszerezve a vezetést a szombathelyieknek. Nem sokkal később minden esélye megvolt a DEAC-nak az újbóli egyenlítésre, Coito egyedül mehetett a kapura, viszont Gyimesi ismét bravúrosan hárított. A cívisvárosi együttes folyamatosan támadott az utolsó percekben, egy pillanatra sem adták fel a meccset, de a nagy rutinnal felvértezett vendégek lassították tördelték a játékot, ahogy azt ilyenkor kell. Egy végig kiélezett összecsapáson végül a Haladás szerezte meg a győzelmet.

A DEAC legközelebb jövő héten hétfőn az újonc Kistarcsa vendége lesz a bajnokságban.

Bakos Attila

A tények

Férfi Futsal NB I., 4. forduló

DEAC–Haladás 2–3 (2–2)

DEAC: Dobi – Harmati, Coito, Thiago, Berecz. Cserék: Krajcsi, Tóth B., Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Siska, Rácz Zs., Sándor A., Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő

Haladás: Gyimesi – Kovács M., Hajmási, Dróth, Dávid R. Cserék: Alasztics, Szalmás, Nagy K., Sipos G., Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Rezala, Henrique. Vezetőedző: Calvo Rodriguez Juan Ramon

Gól: 0–1 Dávid (2.), 1–1 Szabó Á. (12.), 2–1 Harmati (14.), 2–2 Thiago (ög., 20.), 2–3 Henrique (28.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában