kézilabda

2021.09.17. 18:09

Hornyák Dóra: azt kell nyújtanunk, amit tudunk, akkor nem lehet gond

A Kisvárda elleni győztes rajt után nem lehet más célja a debreceni csapatnak, mint a két pont megszerzése Szombathelyen, a szombaton 16 órakor kezdődő mérkőzésen.

20210910 Debrecen DVSC Schaeffler-Kisvárda Master Good SE NB I-es női kézilabda mérkőzés Fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Képen: #92 HORNYÁK DÓRA

Fotó: Napló-archív

Remek hajrájának köszönhetően őrizte meg első osztályú tagságát a Szombathelyi KKA együttese, az előző szezon utolsó négy fordulójában hét pont gyűjtött, így elkerülte a kiesést, emlékeztet a dvsckezilabda.hu. A nyáron alaposan átalakult a vasi klub kerete, amely a 2021/22-es bajnokságban is szeretne az NB I.-ben maradni. Az SZKKA Dunaújvárosban kezdte meg az új idényt, s hatalmas csatában maradt alul, nem véletlen, hogy Marosán György vezetőedző a vereség ellenére is elégedett volt erőn felül teljesítő tanítványaival.

Az idény első hazai összecsapására nagyon készülnek Szombathelyen, a hírek szerint nagy az érdeklődés a mérkőzés iránt.

A DVSC Schaeffler a nyitányon a Kisvárdát verte egy szenvedős első harminc perc után, remek második félidei játékával 30–22-re. A Debrecen legutóbb április 7-én, a korlátozások miatt még zárt kapus meccsen lépett pályára az Aréna Savariában, akkor tükörsima meccsen kerekedtek felül 32–20-ra, most viszont sokkal nehezebb összecsapásra számíthatnak.

„Ez egy másik szombathelyi csapat, mint a tavalyi volt jelentősen átalakult a keretük, hiba lenne a legutóbbi könnyed sikerünkből kiindulni”

– mondta a klubhonlapnak a szombathelyi túra felvezetéseként Hornyák Dóra. „Nem szabad, hogy ránk erőltessék a saját játékukat, azt kell nyújtanunk, amit tudunk, s akkor nem lehet gond!” – tette hozzá a csapatkapitány.

Dodó a Kisvárda ellen két üres kapus gólt is szerzett, s előfordulhat, hogy most is lesz esélye hasonló találatra, hiszen Marosán György együttese gyakran alkalmazza a hét a hat elleni játékot.

A DVSC Schaeffler csapata már pénteken elindult legtávolabbi bajnoki meccsének helyszíne felé.

Az Aréna Savariában (9700, Szombathely, Sugár út 18.) szeptember 18-án, 16 órakor kezdődő Hungast Szombathelyi KKA–DVSC Schaeffler mérkőzést Kiu Gábor és Kiu Tamás vezeti majd. A találkozót a DVSC Kézilabda YouTube-csatornáján élőben közvetítik.

A hatályos szabályozás alapján a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be a mérkőzésre. Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában