labdarúgás

2021.09.05. 20:29

Hidegzuhany: győztek az albánok

A gyengén játszó magyar csapatnak esélye sem volt a három pont megszerzésére.

Albánia hazai pályán 1–0-ás győzelmet aratott a magyar válogatott fölött a a 2022-es katari világbajnokság selejtezőjének ötödik fordulójában vasárnap este.

Marco Rossi szövetségi kapitány négy helyen változtatott a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatán az Anglia ellen múlt csütörtökön 4–0-ra elveszített mérkőzéshez képest: az eltiltását letöltő Nagy Ádám mellett Lang Ádám, Botka Endre és Gazdag Dániel is kezdett az albánok elleni vasárnap kora esti világbajnoki selejtezőn. Az angolok ellen kezdők közül a pozitív koronavírustesztet produkáló Szalai Ádám nem volt keretben, Bolla Bendegúz, Kecskés Ákos és Schäfer András ezúttal csak a kispadon kapott helyet.

Szalai hiányában Szoboszlai Dominik játszott az ezúttal tiszta fehérben futballozó nemzeti tizenegyben. Az albánok egész pályás letámadással kezdtek, többször is zavarba hozva a magyar védőket. Fölényben voltak a hazaiak, Botkáéknak időnként a labdafelhozatal is feladta a leckét. Az albán helyzetek után szép lassan felébredt a magyar csapat, a 19. percben Kleinheisler Lászlót ugratták ki egy hosszú indítással, de a középpályás a bravúros labdalevétel után a kapusba pofozta a labdát. Pár másodperccel később Willi Orbán veszélyeztetett, de lövése nem talált kaput.

Egy albán kiugratásnál Gulácsi és Bajrami ütköztek, mindkét játékost ápolni kellett, de tudták folytatni a meccset. A magyar együttes hosszú labdákkal operált, egy ilyen szituációnál az ígéretes helyzetben lévő Gazdag addig hezitált, amíg utolérték a védők.

Aztán Kumbulla a meccs helyzetét hagyta ki: Djimsiti csúsztatta középre fejjel Bajrami szögletét, az albánok balhátvédje pedig két méterről jobbal az üres kapu fölé lőtt. A hazaiak még a szünetre vonulva is fogták a fejüket hitetlenkedésükben.

Félidőben mindkét szövetségi kapitány cserélt: Gulácsi Péter nem tudta folytatni, helyére Dibusz Dénes érkezett, hazai oldalon pedig Trashit váltotta Roshi. Ha az első félidő úgy ahogy kiegyenlített volt, a második játékrészről ez nem volt elmondható, Dibusznak többször is bravúrral kellett közbeavatkoznia. Nincs mit szépíteni, nagyon nyomtak a hazaiak, de szerencsénkre nem voltak elég kreatívak, általában rossz megoldást választottak az akciók végén. Marco Rossi cserével próbálta felrázni csapatát, Dániel érkezett Dániel helyére, azaz az indiszponált Gazdag helyett Sallói volt a pályán a 67. perctől.

Az utolsó percekben aztán góllá érett a hazai nyomás: a csereként beállt Armando Broja jobbal a bal sarokba bombázta a labdát 11 méterről. 1–0.

Rossi három újabb cserével – Varga Roland, Hahn János, Nikolcs Nemanja – próbálta menteni a menthetőt, de ez sem segített, megérdemelten nyertek az albánok a gyengén játszó magyar válogatott ellen.

MSZ

A tények

Világbajnoki-selejtezők, 5. forduló, I. csoport

ALBÁNIA–MAGYARORSZÁG 1–0 (0–0)

Elbasan, Elbasan Aréna, 4500 néző. Vezette: Makkelie (Steegstra, De Vries) – hollandok

Albánia: Berisha – Doka (Hoxhallari, 78.), Ismajli, Djimsiti, Kumbulla – Abrashi (Cekici, 69.), Gjasula, Trashi (Roshi, 46.) – Uzuni, Balaj (Broja, 78.), Bajrami (Laci, 63.). Szövetségi kapitány: Edoardo Reja

Magyarország: Gulácsi (Dibusz, 46.) – Lang, Orbán, Szalai A. – Botka (Varga R., 88.), Kleinheisler (Nikolics, 94.), Nagy Á., Szoboszlai, Fiola – Gazdag (Sallói, 67.), Sallai R. (Hahn, 89.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gól: 1-0 Broja (87.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában