Kézilabda

2021.09.09. 14:22

Hazai pályán kezdi meg az idényt a DEAC kézilabdacsapata

Az első ellenfelük az élvonaltól búcsúzott Cegléd lesz.

Forrás: deac.hu

Megkezdi a küzdelmeket az NB I./B 2021-2022-es szezonjában a DEAC, amely nagy reményekkel vág neki a másodosztály keleti csoportjának. A céljuk, hogy az alapszakaszban minél előrébb végezzenek, hiszen a két csoport (keleti és nyugati) első öt helyezettje a felsőházban, a többiek az alsóban folytatják – olvasható a deac.hu-n. A csapatok természetesen arra törekszenek majd, hogy az előbbibe jussanak, ellenkező esetben a bennmaradásért kellene nagy harcot vívniuk, ugyanis az utolsó hat csapat kiesik, a 11-14. helyezettek pedig osztályozót játszanak, így vélhetően minden meccsen hatalmas küzdelem zajlik majd a pontokért.

A DEAC első ellenfele a Ceglédi KKSE lesz szombaton 18 órakor a DESOK-ban. A kék-sárgák az élvonalban szerepeltek az előző idényben, ám nem sikerült bennmaradniuk, pedig közel álltak hozzá: az utolsó fordulóban, a sorsdöntő „kis” Veszprém elleni mérkőzésen egy pont elég lett volna az NB I.-es tagság megőrzéséhez, de végül egygólos vereséget szenvedtek, ami a búcsút jelentette számukra.

– A ceglédiek abból a szempontból előnyösebb helyzetben vannak velünk szemben, hogy NB I.-es rutinnal rendelkeznek, és ugyan történtek változások a keretükben, de sok játékost sikerült megtartaniuk, illetve érkeztek olyanok, akik korábban több évet lehúztak az élvonalban – mondta a DEAC vezetőedzője, Bíró Imre. – Nálunk is vannak NB I.-ben megfordult kézilabdázók, de az nem mindegy, hogy a csapat egységesen szerepelt a legmagasabb osztályban, vagy csak néhány játékos. Igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból és a lehető legjobban szerepelni, mert a bajnokság lebonyolítása megváltozott, és jó lenne minél előrébb végezni.

„A felkészülésünk rendben lezajlott, várjuk a kezdést, meglátjuk, mire leszünk képesek.”

Szerencsére mindenki rajtra kész, bár Fábián Vince kisebb sérüléssel bajlódik, de szombatra várhatóan rendben lesz – zárta Bíró Imre.

A DEAC–Cegléd találkozóra jegy a helyszínen váltható. A mérkőzésre csak védettségi igazolvánnyal lehet kilátogatni. A találkozó online is látható lesz a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">DEAC Youtube-csatornáján.

NB I./B, 1. forduló

DEAC–Ceglédi KKSE

szombat 18.00, DESOK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában