Gólzápor

2021.09.29. 09:03

Hajdú-Bihar megyei futsalsikerekkel indult a hét

Rábl Jánosék megfogyatkozva nyertek, Thiagóék pedig hamar lerendezték a meccset.

20210920 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DEAC - HALADÁS VSE NBI férfi futsal mérkőzés. képen: ALVES DOS SANTOS THIAGO #20

Fotó: Napló-archív

A férfi futsal NB I. előző fordulójában jól alakultak a dolgok a hajdú-bihari együttesek számára, hiszen az MVFC és a DEAC egy­aránt három pontot gyűjtött.

Rábl János két góllal járult hozzá
a győzelemhez | Fotó: Napló-archív

A Mezei-Vill FC az Aramis gárdáját fogadta az élvonal 5. fordulójában, a hétfő este 18 óra 30 perckor kezdődő találkozót a berettyóújfalui együttes nyerte meg 4–3-ra a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. Hazai oldalról Rafinha és a csapatkapitány, Rábl János is duplázott, utóbbi értékelte a Naplónak az összecsapást. – Nem a legjobb előjelekkel vágtunk neki a meccsnek, sok volt a sérültünk és voltak, akik betegséggel küzdöttek, ezért nem volt optimális a felkészülésünk. Ettől függetlenül, akik bevethetőek voltak, azok mind maximálisan odatették magukat. Szívvel-lélekkel küzdöttünk, és meglett az eredménye – mondta a válogatott futsalos.

Sűrű a mezőny

Az idei szezonban a papíron esélyesebb együtteseknek is meg kell küzdeniük minden egyes pontért, hétfőn este a Haladás csak az utolsó percben szerezte meg a győztes gólt az Újpest ellen, és a Mezei-Villnek is nagyot kellett harcolnia a három pontért. Az újfalui csapatkapitány úgy véli, minden párharc kiélezett, nincsenek előre lefutott mérkőzések, viszont nem telt még el annyi forduló, hogy pontosan körvonalazódjanak az erőviszonyok.

A nyáron – az MLSZ szabálymódosításának is köszönhetően – volt változás az MVFC keretében, hiszen három légiós is távozott – Sid, Diece és Alvarito – Tóth Attila pedig a DEAC-tól érkezett. Nem beszélve a vezetőedzői pozícióról, amit Sergio Mullor Cabrerától a klub legendás futsalosa, Trencsényi János vett át. – Kicsit kevesen vagyunk, főleg a sérültek miatt, de reméljük, hogy ez szépen lassan kiegyenesedik. Bízom benne, hogy a Mezei-Vill azt az arcát fogja mutatni, amit az elmúlt tíz évben is láthattunk. Az új vezetőedzőnk igyekszik a Sito Riverától és a Sergio Mullor Cabrerától tanultakat belecsempészni a munkájába, szerintem ez teljesen jól működik, úgyhogy bízom benne, hogy ki tudjuk hozni magunkból a maximumot.

A DEAC hengerelt

A DEAC NB I.-es férfi futsalcsapata a bajnoki szezon legutóbbi, ötödik fordulójában Kistarcsán vendégszerepelt. Elek Gergő tanítványai pedig három perc alatt lerendezték a találkozót, melynek amúgy is a Debreceni Egyetem csapata számított inkább az esélyesének. A hatodik percben Siska Gergő kezdte meg a gólgyártást, melyet a hetedik percben Harmati Tamás toldott meg egy találattal, amit rá egy percre az együttes új brazil szerzeménye, Coito egészített ki. Nyolc perc sem telt el az összecsapásból és máris 3–0-s debreceni előny állt az eredményjelzőn, és ugyanez az állás maradt a szünetre is. A második félidőben folytatódott a DEAC-henger, a másik brazil játékosuk volt kétszer is eredményes. Thiago már a meccs előtt is finoman állt ehhez a találkozóhoz, hiszen bár ő is tudta, hogy egyfajta kötelező győzelemről van szó számukra Kistarcsán, mégsem akarta elbízni magát. – Már a mérkőzés előtt is azt mondtam, hogy nem szabad leírni az ellenfelünket, és lehet, hogy éppen ezzel tettük a legjobbat, hiszen így magabiztos győzelmet tudtunk aratni – mondta a duplázó futsalos, aki a mérkőzés huszonkettedik és harminchetedik percében talált be. Thiago azt is hozzátette, hogy ezek a győzelmeik reméli, hogy nagyban hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a későbbi rájátszásba odaférjenek.

„Egyértelmű célunk a felsőházi rájátszás elérése, jó lenne ugyanis, ha újra történelmet tudnánk írni a patinás klub életében”

– mondta el a brazil játékos. A Kistarcsa kozmetikázni még tudott ugyan az eredményen, de mindössze egy gólra futotta tőlük, a végeredmény így 5–1 lett a debrecenieknek. A DEAC öt forduló után négy győzelmével és egy vereségével jelenleg vezeti a tabellát.

A következő fordulóban megyei rangadó következik, pénteken 18 óra 30 perctől a Berettyóújfalut fogadják ugyanis Thiagóék a DESOK-ban.

BA, PI

Borítókép: Thiago (feketében) és csapata magabiztosan nyerte meg a meccset Kistarcsán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában