Kosárlabda

2021.09.26. 10:00

Győzelmi esélyekkel indul a Mecsekaljára a DEAC

Furcsa módon hétközi fordulóval rajtolt el a férfi NB I. a kosarasoknál, és már itt is a következő feladat.

Dzseletovics szerint a csapategység és a jól működő kémia lehet a DEAC fegyvere | Fotó: DM-archív

Fotó: Kiss Annamarie

Sikerült kellő hőfokra pörögnie a DEAC-nak, és bár nehezen lendültek bele az összecsapásba, végül 79–65-re legyőzték a huszonhárom pontig jutó Dzseletovicsék az újonc Nyíregyházát. – Nem számít egyik meccsen sem, hogy ki hány pontot dob, a győzelem számít egyedül – mondta a találkozó után a szerb erőcsatár. Majd azzal folytatta, hogy tisztában voltak azzal a mérkőzés előtt, hogy minden kezdet nehéz, de azt is tudják, csapatként bármire képesek lehetnek.

Dzseletovics szerint a csapategység és a jól működő kémia lehet a DEAC fegyvere
| Fotó: DM-archív

– Úgy tűnik, jól működik a kémia a csapaton belül, mely akár döntő jelentőségű is lehet a vasárnapi Pécs elleni bajnokin is – mondta. A DEAC kosarasa arról is beszélt, rengeteg munka kell ahhoz, hogy a bajnokság élcsapataival is partiban legyenek, de a hétvégén máris jön egy újabb lehetőség a bizonyításra. És hogy mit is vár konkrétan a PVSK elleni mérkőzéstől? – Ennyire a szezon elején kár lenne képességekről, esélyekről beszélni, csinálni kell a dolgunkat, melyhez reméljük, szép eredmények is párosulnak majd – fejezte be gondolatait a Naplónak a huszonhét esztendős játékos.

A Pécs már kedden lejátszotta első mérkőzését a bajnokságban. A PVSK-Veolia a bajnokság nyitómeccsét vívta a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely gárdája ellen. Az élvonalban és a Magyar Kupában is címvédő Falco esélyt sem hagyott a mecsekaljaiaknak arra, hogy beleéljék magukat bármilyen aprócska sikerbe is esetlegesen. Az első pillanattól uralva a találkozót végül 99–77-re győzött a szombathelyi csapat. Dragan Alekszics, a pécsiek edzője azt mondta a mérkőzés után, hogy hálátlan feladat a regnáló bajnok vendégeként kezdeni az idényt – ezt a meccset gyorsan el kell felejteniük.

A PVSK–DEAC-Tungsram összecsapás vasárnap 18 órakor kezdődik.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában