futsal

2021.09.28. 10:51

Fölényes sikerrel hangolt a DEAC a megyei rangadóra

Elek Gergőék korán bebiztosították újabb győzelmünket.

Fotó: deac.hu

A DEAC férfi futsalosai hétfő este a Kistarcsával csaptak össze az NB I.-ben. Elek Gergő legénysége annak ellenére is esélyesként várhatta a találkozót, hogy Szentes-Bíró Tamás és Vass Ottó ezúttal nem léphetett pályára, olvasható a deac.hu-n. Az újonc az eddigi négy forduló alatt nem szerzett pontot, a debreceni klubnál bíztak benne, hogy nem most fog megszakadni ez a sorozat.

A meccs elején a kellemetlen debreceni letámadással meggyűlt a tarcsaiak baja. Szabó Ábel kétszer is helyzetbe került, de ezekből a szituációkból nem tudott gólt szerezni. Ettől függetlenül viszonylag hamar megszerezte a vezetést a DEAC: Rácz Zsolt jobb oldalról érkező centerezését Siska Gergő kotorta be. A folytatásban két mesteri támadásból növelték előnyüket az egyetemisták. Előbb Rodrigo lekészítését követően Harmati Tamás gurított a jobb alsóba a hatos környékéről, majd a brazil légiós is megvillantotta a rugótechnikáját. A látottak alapján nem okozott meglepetést, hogy időt kértek a hazaiak. A rövid szünet alatt rendezték a soraikat, kicsit feljavult a játékuk, ezt támasztja alá, hogy Krajcsi Bencének többek között Kavalecz Márk és Gellérfi Sándor próbálkozását kellett hárítania. A DEAC sem tartalékolt, Harmati és Siska dolgoztatta meg a kistarcsai kapuvédőt, de a szünetig már nem módosult az eredmény.

A második félidőben nem kellett sokat várni arra, hogy még nagyobb legyen a debreceni előny: Harmati okos csellel elfektette a védőjét, ezt követően pedig Thiagót szolgálta ki parádés passzal, aki nem hibázta el az óriási ziccert. Méhes Pál Tamás kozmetikázhatott volna az álláson, ám Krajcsi bravúrt mutatott be. A DEAC a nagy fór birtokában elővehette az öt a négy elleni taktikát, valamint a fiatal tehetségeiknek (Sándor Attila és Serestyén Szabolcs) is játéklehetőséget adhatott a vezetőedző. Bő három perccel a vége előtt Siska került a földre, ez volt a Kistarcsa hatodik szabálytalansága a térfélcserét követően, vagyis kisbüntetőhöz jutott a Debrecen. Thiago lába nem remegett meg, elementáris erővel küldte a labdát a gólvonalon túlra. A végén Kövesdi Zsombornak köszönhetően a becsületgól összejött a Pest megyeieknek.

Ezen a találkozón egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben a DEAC győzelme. A következő fordulóban valószínűleg jóval nehezebb dolguk lesz, hiszen a Berettyóújfalut látják vendégül a DESOK-ban.

A tények

Férfi futsal NB I., 5. forduló

Kistarcsa Futsal-DEAC 1-5 (0-3)

Gólszerzők: Kövesdi (39.), ill. Siska (6.), Harmati (7.), Rodrigo (8.), Thiago (22., 37.).

A DEAC összeállítása: Krajcsi – Thiago, Harmati, Rodrigo, Szabó Á. Cserék: Tóth B., Dobi, Faragó, Siska, Rácz, Berecz, Sándor A., Serestyén. Vezetőedző: Elek Gergő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában