Kosárlabda

2021.09.08. 13:35

Felkészülési tornán vesz részt a DEAC-Tungsram

A Sitku Ernő Emléktornán az Alba Fehérvárral kezdenek a debreceniek.

Két héttel a bajnoki rajt előtt Nyíregyházára utazik felkészülési tornára a DEAC-Tungsram. A kétnapos Sitku Ernő Emléktorna elődöntőjében az Alba Fehérvár lesz a Debreceni Egyetem ellenfele, míg a másik ágon Nyíregyháza-Budapesti Honvéd mérkőzést rendeznek – írja a deac.hu.

A tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt 149-szeres válogatott Sitku Ernő emlékére rendez felkészülési tornát az első osztályba hosszú idő után visszajutó Hübner Nyíregyháza BS. Polyák László, a cívisvárosiak csapatkapitánya számára több szempontból is fontos a szomszédváriaknál rendezett esemény, hiszen amellett, hogy visszatérhet szülővárosába a nevelőegyesülete ellen játszani, a torna névadója miatt is szívügye a rendezvény.

– Amikor annak idején felkerültem a nagy csapatba, Bécire már a kezdetektől számíthattam, mindig volt hozzám egy-két kedves szava, és mindenben segített a pályán és azon kívül is.

„Idővel jól barátság alakult ki kettőnk között, ezért is volt számomra különösen megrázó a halála, a tragédia előtti napokban még találkoztam is vele.”

Az ellenfélben több közeli barátom is van, Mohácsi Máté ügyvezető mellett Bus Ivánnal is játszottunk egy csapatban, de Mokánszky Máténak például még edzést is tartottam egy tehetségkutató sorozat keretein belül – mondta a kétnapos rendezvény kapcsán Polyák László.

A DEAC-Tungsram csütörtökön 16 órától a nyáron jelentős erősítésen átesett Alba Fehérvár gárdájával találkozik, mely a hajdúságiak ötödik felkészülési mérkőzése lesz a 2021-22-es szezonban. A szlovák elsőosztályú Losonc kétszeri legyőzése után a B-csoportos MAFC-ot fektette két vállra a Topics-csapat, míg legutóbb a nemzetközi porondon is érdekelt Nagyváradtól szenvedtek vereséget.

– Nem csak a személyes érintettségek miatt lesz fontos nekem ez a torna, de két héttel a bajnoki rajt előtt egy tökéletes erőfelmérő lesz ez a számunkra. Korántsem vagyunk még csúcsformában, de jó, hogy végre egy hozzánk hasonlóan magas célokért küzdő magyar csapat ellen is megmérhetjük, hogy hol tartunk. Az elsődleges célunk a stabilitás kialakítása, hiszen a fáradtságból adódóan rengeteg rossz döntést hozunk, ami miatt elég hullámzó a játékunk. A rendkívül jó erőkből álló Nagyvárad ellen legutóbb egy csodálatos első félidő után egy csapnivaló második következett, ez az amiben mindenképpen javulni szeretnénk a bajnoki rajtig – zárta szavait a csapatkapitány.

Sitku Ernő Emléktorna menetrend:

szeptember 9. csütörtök

16:00 DEAC-Tungsram – Alba Fehérvár

17:45 Ünnepélyes Megnyitó

18:45 Budapesti Honvéd – Hübner Nyíregyháza BS

szeptember 10. péntek

16:00 Mérkőzés a 3. helyért

19:00 Döntő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában