Rögbi

2021.09.30. 09:32

Egyelőre még nem álltak össze a DEAC rögbisei

A szezon második mérkőzésén is pont nélkül maradt a Debreceni Egyetem csapata.

Forrás: deac.hu

Szegeden vendégszerepelt a DEAC csapata az OB I.-es rögbibajnokság 2. fordulójában. A debreceniek kerete átalakuláson esett át, sok új játékos érkezett, és az összeszokottság hiánya még érződött az együttes teljesítményén – olvasható a deac.hu-n.

– A meccset nagy reményekkel kezdtük, úgy gondoltuk, hogy az új csapattal van esélyünk egy szoros eredményre, vagy akár a győzelemre is – mondta a DEAC játékosa, Malkócs Tamás. – Erősen kezdtek a hazaiak, már az első félidő elején sikerre vitték a taktikájukat, és támadásaikat célokra is váltották. Védekezésünket főleg a mélyre érkező rúgások zavarták meg, amikre nem tudtunk gyorsan reagálni. A túlfűtött hangulatot jelzi, hogy a meccsen több sárga lapot is kiosztott a játékvezető. Az első szegedi kiállítást követő zavart kihasználva sikerült Clifford Agutanak a szélen célt szerezni, amit Robson Masaya egy gyönyörű jutalomrúgással be is váltott. Az első félidő végére az állás így 7-24 lett. A folytatás hasonlóan zajlott, a sárga lapokból ezúttal sem volt hiány, és a szaporodó szegedi célok és a gyakori sérülések miatt motivációt vesztő játékosaink kicsit lelassultak, de a 68. percben David Omene így is szerzett célt egy gyors ellentámadásban, a jutalomrúgást pedig Robson ismét sikeresen értékesítette. A végeredmény 66-14 a szegednek, ami rosszabb mint amit reméltünk, de egy jó lehetőség volt az új csapatnak az összeszokásra, mivel a játékosok harmada ebben a tanévben kezdett a Debreceni Egyetemen. Reméljük, hogy a következő meccsre jobban összehangolva tudunk érkezni – zárta az értékelést Malkócs Tamás.

Rögbi OB I., 2. forduló

DEAC RFC – Fit World RC Szeged 66-14 (24-7)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában