kick-box

2021.09.20. 13:17

Egy arannyal és egy bronzzal térhettek haza a világkupáról a Rácz Kickboxing Team sportolói

Péntektől vasárnapig rendezték meg a budapesti BOK csarnokban a 26. Magyar Kick-box világkupát.

Fotó: Rácz Kickboxing Team

A hajdúsági Rácz Kickboxing Team Sportegyesület három fővel képviseltette magát a rangos nemzetközi viadalon, amely az első nagy világverseny volt a sportágban a pandémia okozta közel másfél éves kényszerpihenőt követően. A versenyzésre már mindenki ki volt éhezve, ezt bizonyítja az is, hogy a világkupára 45 ország 1700 versenyzője nevezett be – közölte a Rácz Kickboxing Team Sportegyesület. Mint írták, a verseny mindhárom napján reggeltől estig zajlottak a küzdelmek a kick-box mind a hét szabályrendszerében 14 tatamin és 3 ringben.

Fotó: Rácz Kickboxing Team

A kabai Korcsok Nikolett és a nádudvari Nagy Tamás és Mozsonyi Dániel is várta már, hogy a sportág krémjével nézzen farkasszemet. A mezőny minden súlycsoportban nagyon erős volt, így annak a versenyzőnek, aki dobogóra akart érni, legalább két győztes meccset kellett abszolválnia.

Rácz Lajos, Mozsonyi Dániel, Nagy Tamás, Rácz Krisztián és Korcsok Nikolett | Fotó: Rácz Kickboxing Team

Korcsok Nikolett végül az egész versenyen kitűnő technikákkal és taktikával dolgozott, amivel a dobogó legfelső fokáig meg sem állt, ezáltal megvédte a 2019-es címét és ismét világkupa győztes lett. Nagy Tamás a kick-light szabályrendszerben a legjobb 16 között egy szoros mérkőzésen kapott ki orosz vetélytársától, míg Light–Contactban egy ír versenyzővel szemben maradt alul a negyeddöntőben, így érem nélkül zárta a világkupát, ami egyben az első nemzetközi versenye volt az új korcsoportjában. Mozsonyi Dániel is rendkívül fegyelmezett versenyzéssel menetelt a legjobb négyig, ott viszont nem bírt a nála még sokkal rutinosabb ellenfelével, így bronzéremnek örülhetett a fárasztó nap végén.

Rácz Krisztián és Korcsok Nikolett | Fotó: Rácz Kickboxing Team

Október elején Csongrádon rendezik meg az utánpótlás magyar bajnokságot, amelyen végleg ki fog alakulni a novemberi utánpótlás Európa bajnokságra utazó magyar válogatott kerete, amibe a hajdúsági sportolók is szeretnének bekerülni.

A világkupára a csapatot Rácz Krisztián edző és Rácz Lajos egyesületi elnök kísérte el.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/ermekkel-ternenek-haza-a-vilagkuparol-a-kabai-harcosok-5619503/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában