vízilabda

2021.09.25. 08:30

DVSE: eddig négyből semmi, most már elindulnának előre

Nem pontot, hanem pontokat szeretnének szerezni a debreceni pólósok.

Macsi Martin | Fotó: Napló-archív

Fotó: Kiss Annamarie

Két vesztes bajnoki mérkőzés, illetve két vesztes Magyar Kupa összecsapás után szombaton 16 órától ismét tétmeccset játszik a DVSE, méghozzá hazai medencében, a Debreceni Sportuszodában. Először 13–6-ra kaptak ki Macsi Martinék a tavalyi bajnoktól, a Szolnoki Dózsától, majd Kaposváron 11–9-re. A Magyar Kupában pedig a jóval erősebb kerettel rendelkező BVSC múlta felül a debrecenieket oda-vissza, összesítésben 42–17-re. – A Szolnok elleni bajnoki kapcsán tisztában voltunk a képességeinkkel, tudtuk, hogy egy jóval erősebb csapat ellen kezdjük a szezont, a kaposvári vereség viszont nagyon fájó volt – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak Macsi Martin, a DVSE 21 éves pólósa. A két Magyar Kupa összecsapásról úgy nyilatkozott, hogy azt egy-egy edzőmeccsnek fogták fel, amivel épp a szombati Pécs elleni találkozóra tudtak készülni, mivel tisztában voltak vele, hogy a zuglói csapat az MK esélyese velük szemben.

Macsi Martin | Fotó: Napló-archív

Mit várhatunk?

– A PVSK ellen már szeretnénk elkezdeni gyűjtögetni a pontokat, méghozzá rögtön három pontért ugrunk majd a medencébe – mondta. Macsi Martin azt is hozzátette, hogy jó csapat a Pécs, de szerinte ha védekezésben egységesek tudnak maradni, akkor megvan az esélyük egy szép sikerre. – Gyors mozgású játékosokból áll az ellenfelünk együttese, tempós vízilabdát játszanak, épp ezért kell védekezésben nagyon összpontosítanunk, és lefordulásokkal gyors gólokat szereznünk – összegezte végül győzelmük esetleges kulcsát a fiatal debreceni tehetség. A Pécs egyébiránt eddig kétszer játszott hazai vízben ebben a szezonban, a Ferencvárostól 16–5-ös vereséget szenvedtek a mecsekaljaiak, míg a Vasastól 9–6-ra kaptak ki. Ahogy az edzőjük is fogalmazott, nekik is egyértelmű céljuk, hogy elkezdjék gyűjtögetni a bajnoki pontokat, mivel eddig nekik sem sikerült szerezniük egyetlen egységet sem.

Annyi biztos, hogy nagy csata várható szombaton 16 órától a Debreceni Sportuszodában.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában