paralimpia

2021.09.24. 10:40

Bronzzal érkezett haza a debreceni kerekesszékes vívónő

Madarászné dr. Mező Boglárka 2019 után újabb nagy sikert könyvelhetett el, ezúttal az idei paralimpián.

Madarászné Mező Boglárkát csokorral várták itthon | Fotó: NS-archív

Szép sikereket értek el a magyar sportolók a 2021-es tokiói paralimpián, többek között a debreceni Madarászné dr. Mező Boglárka is, aki a női tőrcsapat tagjaként szerzett bronzérmet. A cívisvárosi kerekesszékes vívó a Hajdú-bihari Naplónak elevenítette fel a japán fővárosban szerzett élményeit.

Madarászné Mező Boglárkát csokorral várták itthon | Fotó: NS-archív

Tapasztalatok

Lapunk is szeretettel gratulált Boginak, aki szívesen fogadta elismerésünket, és rengeteg érdekes információt osztott meg velünk. – A 2019-es világbajnoki aranyérem után mindenképp szerettünk volna a dobogó valamelyik fokára felállni, és ez a teljesítmény most egy bronzéremre volt elég. Mindenki a maximumot nyújtotta és azt gondolom, ha egy nagyon kicsi szerencse is mellénk párosult volna, most olimpiai bajnokként beszélgethetnék veletek. – kezdte beszélgetésünket az egyébként jogászként tevékenykedő sportoló.

A női tőrcsapat egy hathetes intenzív felkészülést végzett közvetlen a tokiói utazás előtt. – A tatai olimpiai központban és a Gerevich Aladár Sportcsarnokban tudtunk edzeni és gyakorolni a paralimpia előtt. Nagyon kemény időszak volt ez számomra, de az élmény, hogy a legnagyobb világversenyen a dobogón állhattam mindenért kárpótolt – taglalta a vívó.

A helyszín

Bő két hetet töltött a paralimpiai csapat az olimpiai faluban, kíváncsiak voltunk, hogyan is néz ez ki belülről. – Egy óriási területet kell elképzelni, ami körbe van kerítve, és minden sarkon őröket találhatunk. 15 emeletes épületek állnak sorban, mindegyikben egy-egy nemzet delegációja lakik. Sajnos a faluból nem tudtunk kimozdulni a vírushelyzet miatt, de a szervezők gondoskodtak róla, hogy azért mégis megtapasztalhassunk pár dolgot a japán kultúrából – zárta le beszélgetésünket az immár paralimpiai bronzérmes debreceni sportoló.

Vadicska Olivér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában