Labdarúgás

2021.09.26. 16:23

A Loki nem bírta ki a végét, az utolsó pillanatban veszítették el a mérkőzést

Hamar vezetést szerzett a Loki, de fordítani tudott a Kisvárda és otthont tartotta a pontokat.

Debrecen 20210821 Labdarúgás NB1 bajnoki mérkõzés DVSC ZTE Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: csapat Korhut Mihály

Fotó: NS-archív

A Debreceni VSC az OTP Bank Liga 7. fordulójában a listavezető Kisvárda vendégeként lépett pályára vasárnap délután 14 óra 15 perctől. A kezdőt illetően az jelentett némi meglepetést, hogy Korhut Mihály ezúttal jobbhátvédként szerepelt a Lokiban.

A debreceni piros-fehérek eddig többször is „beragadtak” a meccsek elején, láthatóan erre épített a Várda is, hiszen rögtön nagy tempóval kezdték a meccset. Azonban a vendégek is felvették a kesztyűt, így lendületesen indult az összecsapás, amiből a hajdúságiak jöttek jobban.

A 11. percben Ferenczi indult meg a bal oldalon és egy kötény kiosztását követően a középre passzolt labdáját Bárány készítette le és a sérülésből visszatérő Varga József egyből kilőtte a bal alsót, ezzel megszerezte a vezetést a Loki. A találat után sem vettek vissza az együttesek, felváltva alakultak ki lehetőségek mind a két kapu előtt, végül egy gólos debreceni vezetésnél vonultak pihenőre a felek.

A szünetről láthatóan egyenlítési szándékkal jöttek ki a hazaiak, ami hamarosan sikerült is nekik: a 49. percben Hej Viktor tökéletes hosszú indítását vette Mesanovic a tizenhatoson belül és tökéletesen lőtte ki a hosszút Kosicky mellett. Az egyenlítést követően is jó tempójú, lendületes találkozónak lehettünk tanúi. A Szabolcs megyei együttes játszott inkább fölényben, viszont a Loki egy-egy labdaszerzést követően rendre veszélyes kontrákat tudott vezetni. A várdai együttes egyre nagyobb nyomást helyezett a Lokira, amit úgy tűnt, hogy kibír a vendég gárda, de a 89. percben egy szögletet követően a csereként beállt Zlicsics egy szögletet követően fantasztikusan tekert ballal a hosszúba, ezzel a legvégén megfordítva a meccset. Az 5 perces hosszabbításban már nem változott az eredmény, így a Kisvárda a továbbra is vezeti a tabellát.

A Debreceni VSC legközelebb szombaton este 19 óra 30 perctől fogadja majd a MOL Ferérvár FC csapatát a Nagyerdei Stadionban.

Bakos Attila

OTP Bank Liga, 7. forduló

Kisvárda–Debreceni VSC 2–1 (0–1)

Kisvárda, Várkerti Stadion, 1800 néző. Vezették: Bognár Tamás (Szert Balázs, Király Krisztián)

Kisvárda: Dombó – Melnik (Lucas 77.), Prenga, Csirkovics, Leoni – Hej, Bumba (Cumaj 84.), Navrátil (Asani 76.), Ötvös (Zlicsics 68.), Szimovics – Mesanovic. Vezetőedző: Joao Janeiro.

DVSC: Kosicky – Korhut, Deslandes, Baráth, Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Bévárdi (Soltész 84.), Ugrai, Sós (Szécsi 62.) – Bárány (Tischler 78.). Edzők: Huszti Szabolcs, Toldi Gábor.

Gól: 0–1 Varga J. (12.), 1–1 Mesanovic (49.), 2–1 (Zlicsics 89.)

Mesterszemmel

Joao Janeiro: Nem kételkedtem egy pillanatra sem a győzelemben. Rengeteg helyzetet elhibáztunk, egy másodpercre sem állhattunk meg. A cserjátékosok ezen a meccsen is hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez, amit megérdemelten nyertük meg. Debrecen egy nagyon jó csapat, szép város, jó szurkolótáborral, örülök, hogy nyertünk ellenük.

Toldi Gábor: Rendkívül csalódottak vagyunk, hiszen a vereségnél több volt ebben a mérkőzésben, de nem tettünk meg mindent, hogy pontokkal fejezzük be a mérkőzést. Hiányérzetem van a második félidőben mutatott játékunk miatt, amire rányomta a bélyegét a gyorsan bekapott gól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában