Vízilabda

2021.09.07. 16:46

A bajnok ellen indítja a szezont a debreceni pólócsapat

Szerda este indul az OB I.-es bajnokság 2021-2022-es kiírása. A DVSE-Master Good a nyitófordulóban a bajnoki címvédő, Európa-kupa győztes és Magyar Kupa-ezüstérmes Szolnokot fogadja.

A Tisza-partiak kerete a nyáron némileg átalakult, miután távozott a szerb kontingens: Filip Filipovics az Olympiakosz Pireusz, Dusko Pijetlovics és Radomir Drasovics pedig a Novi Beograd játékosa lesz a következő évadban. A pótlásukra érkezett három idegenlégiós: centerposztra a 23 éves, holland Bilal Gbadamassit szerződtették, a 195 centiméteres játékos két évet lehúzott a Partizan Beogradban – emlékeztet közleményében a DVSE hivatalos oldala. Rosszkéz-oldalon fog szerepelni a 24 éves, horvát Ivan Zovic, aki koronavírus-járvány előtt a Jadran Split­ben játszott balkezesként, majd a Spandauhoz igazolt Berlinbe, de Németországban leállt a bajnokság, így fél évet ismét a Splitben töltött. A Dózsa harmadik külföldi pólósa a 19-szeres horvát válogatott, Kristijan Milakovic, aki évekig a Mladost Zagreb­ben szerepelt. A játékos az olasz első ligából érkezett, ahol előbb a Savonában, majd a Triesztben játszott.

Nagy visszatérő a kapus, Gárdonyi András, aki harmadszorra igazolt Szolnokra. Az újak mellett a legnagyobb fegyvertény, hogy a magyar mag együtt maradt, egyedül Nagy Viktor fog hiányozni, aki az olimpiai bronzérem után jelentette be visszavonulását.

Ami a hazaiakat illeti, a mindössze 18 esztendős Pető Attila a KSI csapatából érkezett, az átlövő 48 találatot jegyzett az elmúlt OB I.-es szezonban.

– A holnapi mérkőzés kiváló erőfelmérő lesz, hiszen láthatjuk, hol is tartunk most és hogyan sikerült az eddig elvégzett munka. A bajnokság egyik legjobb csapata érkezik hozzánk, ez mindig extra motivációt jelent számunkra. A Szolnok elleni meccs remek felvezetése lesz a szombati Kaposvár elleni találkozónak – nyilatkozta a találkozó előtt a DVSE-Mastergood vezetőedzője, Süveges Máté.

A DVSE-Master Good – Szolnok bajnokit szerdán 19:15-től játsszák a Debreceni Sportuszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában