Íjászat

2021.08.19. 13:09

Világ- és Európa-bajnok debreceni íjászok

Szekszárdon rendezték a HDH-IAA 3D íjász 2020. évi Világ- és 2021. évi Európa-bajnokságot.

Forrás: Hajdú Íjász Klub Facebook-oldala

Az év legfontosabb megmérettetésén közel 550 versenyző állt lővonalhoz, hogy megküzdjenek az érmes helyezésekért.

A Hajdú Íjász Klub mind a hét sportolója remekelt, valamennyien dobogóra állhattak, közülük hárman, Végh Bori Bíborka, Végh Lili Luca és Váncsa Zsófia Ágnes világ-és Európa-bajnokként tértek haza Debrecenbe.

Fotó: Hajdú Íjász Klub Facebook-oldala

Puskás Panka, Nagy István Ferenc és Tóth Elek Bence második lett, míg Váncsa Lajos Balázs bronzérmet szerzett, ami azt jelenti, hogy a két verseny miatt 14 érmet szereztek az cívisvárosi íjászok. – Számítottam arra, hogy lesz aranyérmesünk, de ez a sikeres szereplés örömteli meglepetés. Az eredmények azt mutatják, jól sikerült a felkészülésünk. Egy ilyen versenyen a különböző távolságokra kirakott műállatokra kell célozni, mindegyiknek van egy úgynevezett halálos zónája, az ott elért találatokat pontozzák. A távolság mellett a terep és az időjárási viszonyok is nagy szerepet játszanak. Szívből gratulálok a versenyzőinknek és edzőjüknek, Végh Krisztiánnak, és köszönöm a segítséget támogatóinknak. Szeretettel várunk minden az íjászat iránt érdeklődő fiatalt a klubunkban – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak Krecsmáry Péter, a Hajdú Íjász Klub elnöke.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában