kézilabda

2021.08.13. 20:38

Tízgólos Loki-siker a jó védekezés jutalma

Magabiztosan nyerte meg ötödik felkészülési meccsét a DVSC Schaeffler, a Kisvárda ellen a szélsők vitték a prímet.

Fotó: dvsckezilabda.hu

A péntek reggel elhunyt Jeddi Máriára emlékezve fekete karszalaggal léptek pályára a debreceni játékosok, s egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó.

Az első percekben Tóvizi Petra és Mariana Costa volt a főszereplő, a brazil szélső duplája után 6–4-re vezetett a DVSC a Nyíradonyban megrendezett meccsen. Aztán jött egy kisebb hullámvölgy, fordított a Kisvárda (9–11). Ekkor Szilágyi Zoltán rendezte a sorokat, összeállt a védekezés, két üres kapus találat után újra a Lokinál volt az előny (12–11), s szünetig tovább nőtt a különbség.

A második félidőt a Várda kezdte jobban, a szabolcsiak faragtak a hátrányból, ám 14–13 után újfent a DVSC Schaeffler percei következtek. Szinte hiba nélkül dolgozott a hátsó alakzat, Csapó Kyra pedig remekül védett, s egy hat-nullás roham után a 39. percben már 30–14-re vezetett a Debrecen. A hazai szélsők rendre értékesítették helyzeteiket, de a belső posztokon játszók is jól teljesítettek. Fokozatosan nőtt a különbség, végül tízzel verte a DVSC a Kisvárdát, így győzelemmel tisztelgett korszakos klasszisa előtt a csapat, s Manyi is elégedetten tekinthetett le fentről az utódokra – zárul a klubhonlap beszámolója.

A tények

DVSC Schaeffler–Kisvárda Master Good SE 31–21 (14–11)

Nyíradony 50 néző: V: Pánczél-Héjjas, Kránitz.

DVSC: Giegerich – M. Costa 6, Planéta 2, Szabó N. 4 (1), Tóvizi 3, Jezsikava 3, Petrus 3. Csere: Csapó Kyra (kapus), Hornyák D. 4 (3), Vámosi P., Vámos M. 3, Korsós D. 1, Török L. 1, Poczetnyik 1. Edző: Szilágyi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában