dvsc

2021.08.10. 08:56

Tischler Patrik szerint lehet, hogy előbb kellett volna fokozatot váltaniuk a mérkőzésen

A cívisváros labdarúgója értékelt a Naplónak.

Tischler Patrik (középen) két góljával egyenlített a Loki az Újpest ellen | Fotó: Kovács Péter

Fotó: KOVACS PETER

A Debreceni VSC 2–2-es döntetlent ért el az Újpest ellen vasárnap délután a Nagyerdei Stadionban. A fővárosi együttes a találkozó nagy részét emberhátrányban játszotta végig, de így is 2–0-ra vezetett még 15 perccel a vége előtt. A sérülést szenvedő Bárány Donát helyére beálló Tischler Patrik duplájával azonban kiegyenlített a DVSC. A Loki 30-as számú mezét viselő játékosának már az első játékrészben is volt néhány jó megmozdulása, ám a kapu elé ívelt, belőtt labdákra pontatlanul érkezett ő és csapattársai is. A második félidőben a gárdával együtt Tischler játéka is fokozatosan javult, pontosabbak voltak a passzok, lendületesebbek a támadások, aminek a találkozó végére meg is lett az eredménye.

– Nem foglalkoztunk az ellenfél védelmével, igazából a saját játékunkkal törődtünk. Még a mérkőzés elején kaptunk egy elkerülhető gólt, és utána jött az Újpestnél a kiállítás, amit meg kellett volna lovagolnunk ahhoz hasonlóan, ahogy a Honvéd elleni meccsen is tettük. Ez azonban nem sikerült, valami akadozott a gépezetben – mondta a Loki csatára. – De úgy gondolom, hogy a csapat erősségét mutatja az, hogy hittünk magunkban és abban, hogy megfordítható a meccs. Még a 95. percben is voltak helyzeteink, tehát sem az akarattal, sem az erőnléttel nincs probléma. A mérkőzésen kaptunk két elkerülhető gólt, és sajnos csak döntetlenre tudtuk hozni, de nyilván az egy pontnak is örülni kell. Megyünk tovább, a jövő héten utazunk Paksra, és ott szeretnénk a három pontot megszerezni – mondta.

Tischler Patrik (középen) két góljával egyenlített a Loki az Újpest ellen | Fotó: Kovács Péter

Hátrányból is felálltak

A DVSC az első fordulóban rendkívül meggyőző második félidőt produkált a Honvéd ellen, viszont azt a minőséget most csupán 15 percig tudta felmutatni. Arra voltunk kíváncsiak, vajon mi lehet ennek az oka. – Ha tudnánk rá a választ, az jó volna – reagált Tischler Patrik. – Talán előbb kellett volna fokozatot váltanunk, nem tudom. Az utolsó tizenöt perc viszont tényleg parádésra sikerült, sajnos az előtte lévő időszakban valami akadozott a csapatban. Ezt ki fogjuk elemezni az edzőkkel, és a csapat is le fog ülni átbeszélni. Úgy érzem, hogy olyan jó közösség jött össze, hogy ezzel nem lesz probléma, őszintén meg fogjuk beszélni. Mindenki hibázhat, bárkinek lehetnek rossz meccsei, az iramnak és a hajtásnak viszont mindig meg kell lennie – hangsúlyozta, és hozzátette, hogy az mindenképpen a csapategységet dicséri, hogy kétgólos hátrányból is fel tudott állni az együttes, így megmentve egy pontot.

A DVSC hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint az első félidőben megsérülő Bárány Donát a találkozót követően átesett egy vizsgálaton, ami szerencsére nem mutatott törést, viszont hétfőn még további vizsgálatok vártak a fiatal támadóra. Továbbá közölték, hogy Haris Attila 3 év után távozik és Soroksáron folytatja pályafutását. A Loki legközelebb a Puskás Akadémiát kiütő Paks otthonába látogat szombaton délután.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában