fotókkal

2021.08.16. 17:53

Teqball: nemzetközi torna és Országos Bajnokság helyszíne is volt hétvégén Hajdúszoboszló

A British Telecom Országos TEQBall Bajnokság 3. fordulója I. és II. osztálybeli összecsapásai zajlottak a hétvégén a fürdővárosban.

Fotó: Tóth Imre

Pénteken az Országos Teqball Szövetség hivatalos bajnokságának I. osztályú páros, míg vasárnap OB II. egyéni- és páros versenyszámaiban mérhették össze tudásukat a versenyzők. A fordulót László́ Richárd szakosztályvezető és Tóth Tamás szakmai vezető̋ nyitotta meg a Városi Sportházban. A 3. forduló játéknapjai között szombaton, a Hajdúszoboszlói Sportegyesület (HSE) műfüves pályája a „Tengo & Teq” névre keresztelt nemzetközi lábtenisz és teqball tornának adhatott otthont.

A tavaly is megrendezett sikeres nemzetközi versenyt Veres Péter, az Országos Teqball Szövetség elnökhelyettese és Marosi György Csongor klubelnök nyitotta meg.

– Hajdúszoboszló a térségben igazi úttörőnek számít, az Országos Szövetséggel megalakulása óta szoros együttműködésben dolgozik – mondta Veres Péter a megnyitó beszédében. Méltatta továbbá a HSE feltörekvő szerepét a sportágakban, ami valódi visszaigazolás a klub számára.

Marosi György Csongor, a HSE elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta: az utóbbi évek törekvéseinek hála, Hajdúszoboszlón tovább erősödik a sportélet, megannyi verseny és érdeklődő a bizonyíték arra, hogy itt erre igenis igény van. Több szálon is bekapcsolódott már Szoboszló az országos sportvérkeringésbe, az elkövetkező időszakban is azon lesznek, hogy tovább mélyítsék meglévő kapcsolataikat.

Röviddel ezután a háló két oldalán és az asztaloknál is két ország versenyzői feszülhettek egymásnak, és a rendezvényre kilátogatott Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló város polgármestere is, aki szintén tetszését fejezte ki az egyesület aktív sporttevékenysége kapcsán, valamint hogy a torna csapatok összetételéből és számából adódóan nemzetközi szintűvé nőtte ki magát.

HBN

Eredmények

OB I.

I. Blázsovics Ádám – Bányik Csaba

II. Murvai Kristók – Velkey Balázs

III. Katz Balázs – Szegedi Zalán

OB II. egyéni versenyszám:

I. Bene Zsombor (Infinity Teqball)

II. Borbély Patrik (Tokaj Teqball)

III. Dombai Gergő (Phoenix Teqball Akadémia)

IV. Filep Gábor (Hajdúszoboszlói Sportegyesület)

OB II. páros versenyszám:

I: Borbély Patrik – Levik Boldizsár (Tokaj Teqball)

II. Nagy Zoltán – Hudák Balázs (Egri Teqball Akadémia)

III: Máhner Márk – Jaskó Marcell (Egri Teqball Akadémia)

IV. Filep Gábor – Orbán László (Hajdúszoboszlói Sportegyesület)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában