Kosárlabda

2021.08.07. 09:00

Tajvan ellen kezdenek a magyarok

Szombaton rajtol az U19-es női kosárlabda-világbajnokság Debrecenben, a magyar válogatott részvételével.

Székesfehérvár 20210519 női kosárlabda válogatott edzés foto Tumbász Hédi Nemzeti Sport Cziczás László

Forrás: NS-archív

Tizenhat ország legjobb tizenkilenc év alatti játékosai küzdenek majd egymással bő egy héten keresztül a Hódos Imre rendezvénycsarnokban és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Az április végi sorsoláson négy négyesbe osztották a csapatokat, ahonnan minden válogatott kivétel nélkül bejut a jövő hét szerdán kezdődő nyolcaddöntőbe.

A csoportmeccsek ugyanakkor már komoly téttel bírnak, hiszen a kvartettekben elért helyezések alapján alakítják ki az egyenes kieséses szakasz párharcait.

A magyar lányok a közepes erősségű B csoportba kerültek, s mivel ezt követően biztosan a halálcsoportnak kikiáltott A jelű négyesből kapnak ellenfelet – ahol az Egyesült Államok, Ausztrália, Olaszország és Egyiptom küzd egymás ellen –, ezért nagyon nem mindegy, milyen eredménnyel zárják a torna első szakaszát. A mieink csoportjának toronymagas esélyese az orosz válogatott, gyakorlatilag a teljes keretük hétről hétre nívós felnőttbajnokságokban játszik.

Azonban Tajvan kellemetlen stílusával mindenki számára okozhat majd nehéz perceket, míg Argen­tína keretében több kiemelkedő tehetség is szerepel. A magyar hölgyek mind a három találkozójukat 17 óra 30 perctől játsszák, szombaton Tajvan, vasárnap Oroszország, jövő héten kedden pedig Argentína lesz az ellenfél.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában