tokió 2020

2021.08.14. 10:00

Remek házigazdának bizonyultak a japánok – Bordás Réka mesélt olimpiai tapasztalatairól

Bár napközben sokan hűsöltek, estére kialakult az olimpiai hangulat.

Fotó: DVSC Kézilabda / Facebook

Hiába a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú intézkedések a tokiói ötkarikás játékokon, az olimpiai faluban azért pezsgő élet folyt, a sportolók igyekeztek minél hasznosabban eltölteni a meccsek, edzések közötti szabadidejüket. A közös konditerem- és ebédlőhasználat lehetőséget biztosított a beszélgetésekre, kitűzők cserélgetésére, fotózkodásokra – akadtak jó páran, akik ki is használták, és rengeteg szelfit készítettek a világsztárokkal. Bordás Réka, a DVSC Schaeffler magyar válogatott beállója bevallása szerint nem tartozik ebbe a kategóriába.

– Én nem igazán fényképezkedtem, de a lányok például csináltak közös fotókat Karabaticékkal és Novak Djokoviccsal is – árult el egy kis kulisszatitkot a beálló. – Az olimpiai faluban szabadok voltunk, a maszkhasználat kötelező volt, azon kívül bármit csinálhattunk, nem volt semmi olyan szabály, ami tiltotta volna, hogy megálljunk egymással beszélgetni. Félő volt, hogy a Covid miatt nem lesz majd meg az olimpiai hangulat, de szerencsére nem így történt – mondta el Bordás.

A játékok elején tömött volt az olimpiai falu, a konditermek, és az étkező teljes intenzitással üzemelt, viszont a nagy meleg, valamint a magas páratartalom miatt az utcára inkább este merészkedtek a sportolók, napközben, aki tehette, inkább hűsölt a szálláshelyeken, így inkább estefelé alakult ki nagyobb hangulat.

" data-instgrm-version="13">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A japánok remek házigazdának bizonyultak, az étkezdékben nemcsak ázsiai étkeket kínáltak, hanem tésztákat, grillezett húsokat, zöldségeket, de aki pizzát kívánt, az sem maradt éhesen. De a figyelmesség itt nem állt meg, sok helyi kedveskedett üzenetekkel, ajándékokkal a sportolóknak. Például egy férfi a megnyitó előtti naptól kezdve minden hajnalban felkerekedett, és egy nagy táblával a kezében kiállt az olimpiai falu elé, hogy üzenjen a versenyekre indulóknak. Általában reggel 7-re érkezett, és két órát maradt az egyik ismert kereszteződésben a falu mellett. Ehhez hasonló élményben a magyar sportolóknak is volt része.

A helyi lakosok és önkéntesek nagyon aranyosak voltak, egy olyannal nem találkoztunk, aki nem köszönt, vagy nem mosolygott volna.

Állandóan integettek, szurkoltak, kis táblákat készítettek, amikre ráírták magyarul, hogy Hajrá!, meg Mindent bele! – ezek a gesztusok nagyon jólestek mindenkinek – ismertette Bordás Réka.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában