labdarúgás

2021.08.12. 14:42

Pénteken kezdődik a Karnevál Kupa

Az utánpótlástorna Debrecen második legrégebbi rendezvénye a Virágkarnevál után.

Fotó: Kiss Annamarie

A szervezők sajtótájékoztató keretein belül harangozták be a DHSE Olasz Focisuli által megrendezett 31. Karnevál Kupát, ami Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb utánpótlás labdarúgótornája. A versenyre 7 évestől 16 éves korig, 8 kategóriában majdnem 100 csapat jelentkezett, a háromnapos rendezvényen a fiatalok közel 400 meccset játszanak le, ezeknek az Oláh Gábor utcai stadion és a DEAC egyetemi pálya ad majd otthont. A nevezők között olyan egyesületek vannak, mint az FTC, az Újpesti Torna Egylet és az MTK Budapest, de határon túlról – például Marosvásárhelyről, Kolozsvárról és Szovátáról – is érkeznek együttesek. A megyéből három debreceni gárda – a DVSC-DLA Akadémia, a DEAC és az Olasz Focisuli –, illetve Balmazújváros, Nyíradony és Hajdúnánás képviselteti magát.

A sajtóeseményen Hegedűs Gábor, az Olasz Focisuli és a Karnevál Kupa alapítója elmondta, hogy az egyesület tevékenysége nem csupán arról szól, hogy gyerekek fociznak. – Az Olasz Focisuli szól a nemzetközi kapcsolatokról, ami által igyekszünk segíteni az egyesületeket, szól az utánpótlásképzésről, ami nálunk már 30 éve folyik. Illetve szól a Debreceni Egyetemmel tartott kapcsolatunkról, hiszen a Futballegyetem keretein belül a világ legjobb egyesületeitől – Real Madrid, Barcelona, Ajax, AC Milan – érkeznek hozzánk szakemberek átadni a tudásukat. És végül, de nem utolsósorban ez az egész a debreceni labdarúgás színvonalának segítéséről szól, hiszen

azok a futballisták, akiket debreceni nevelésűnek mondunk, mind az Olasz Focisuliban tették meg első lépéseiket

– fogalmazott a szakember, továbbá kiemelte, hogy a Karnevál Kupa a Virágkarnevál után a második legrégebbi rendezvénye Debrecennek.

Maradandót alkottak

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzet sportvárosa nemcsak arról híres, hogy első osztályú csapatai vannak több sportágban, hanem arról is, hogy rengeteg sportrendezvényt szervez. – Minden ágban megvan az a szakmabeli, aki magára vállalja a feladatokat és megszervezi ezeket az eseményeket. Az utánpótlás-labdarúgás területén az Olasz Focisuli alkotott maradandót, hiszen

a Karnevál Kupa Kelet-Közép Európa egyik legfontosabb utánpótlástornájává nőtte ki magát.

A város is elismeri ezt, és igyekszik támogatni a rendezvényt azzal, hogy a különböző létesítményeit rendelkezésére bocsátja az egyesületnek.

Szép emlékek

Az eseményen részt vett DVSC két jelenlegi és egy volt labdarúgója is. Bódi Ádám, Bárány Donát és Tisza Tibor is az Olasz Focisulban kezdték pályájukat, és több Karnevál Kupán is részt vettek. A Napló a két mostani Loki-játékost kérdezte az emlékeiről. – Az biztos, hogy sokszor megnyertem az aktuális korosztállyal, úgyhogy nekem sikeres volt általában ez a torna, ezért jó szívvel is emlékszem rá vissza. Azonban az Olasz Focisulival sokszor mentünk külföldre is, ami szintén nagyon jó dolog, hiszen előfordulhat, hogy egy fiatalnak csak így van lehetősége más országokba is ellátogatni – mondta el véleményét Bódi Ádám. – Én nagyon élveztem minden kupát, – vette át a szót Bárány Donát – mai napig sajnálom, hogy már nem mehetek ilyen kispályás tornákra, hogy minél többet játszhassak. Szerintem hatalmas élmény, hogy egész nap focizol. Lemegy az egyik meccs, amíg várakozol, addig megnézed a többieket, aztán jön a következő. Egy ilyen nagy eseményt szerintem nagyon élveznek a fiatalok – mondta.

A Karnevál Kupa selejtezői pénteken délután és szombaton egész nap zajlanak majd, a különböző kategória döntőit és a helyosztókat pedig vasárnap 14:00 és 16:00 között játsszák az ifjú futballisták.

Bakos Attila

A borítóképen balról: Barcsa Lajos, Hegedűs Gábor, Tisza Tibor, Bárány Donát és Bódi Ádám.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/rengeteg-sportszert-adomanyoztak-az-arva-gyermekeknek-5545757/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában