Magyar Kupa

2021.08.28. 09:00

NB I.-es ellenfél is lehet a tét

Igencsak izgalmas hétvége előtt áll két Hajdú-Bihar megyei labdarúgó együttes is.

20210807 Algyő Algyő - Gyömrő magyar kupa labdarúgó mérkőzés Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

Fotó: MW-archív

A MOL Magyar Kupa hétvégi fordulójának tétje ugyanis már az, hogy aki innen továbbjut, akár NB I.-es klubot is kaphat a következő körben. Vagyis lehet Ferencváros-Debrecen, Monostorpályi-Ferencváros, de akár a DEAC is hasonló helyzetbe kerülhet, hiszen nincs kiemelés. De ne szaladjunk ennyire előre! Szombaton 16 óra 30 perctől Sándor Tamás gárdája, az NB III.-ban vitézkedő DEAC Tarpán lép pályára a továbbjutás reményében.

– Nem titok, változtatok az eddigi kereten, lesznek olyanok, akik eddig kevesebb szerephez jutottak nálunk, most azonban bizonyíthatják rátermettségüket – mondta a Debreceni Egyetem labdarúgó csapatának vezetőedzője, aki azt is elárulta, hogy számára csak a továbbjutás az elfogadható a Szabolcs megyei csapat otthonában.

– Jól ismerem a szomszédvár megyei labdarúgást, azon a szinten az egyik legjobbak ezek az együttesek az országban, éppen ezért nem szabad őket félvállról vennünk. Remélem több olyan labdarúgónk is lesz, aki kihasználja, hogy most megmutathatja, mit is tud igazán – mondta. Sándor Tamás végül elmondta, hogy sok mindent nem tud a Tarpáról, hiszen bár tavaly veretlenül nyerték meg a megye I.-et Szabolcs megyében, jócskán kicserélődött a keretük, tele vannak feltörekvő tehetségekkel, fiatalokkal. Egyébiránt a tarpaiaknak az idén még két vereségük van a megye I.-ben, hiszen a tavalyi szezon végén elbukták az NB III.-as osztályozót, így maradtak a megyei labdarúgás körforgásában.

Monostorpályi nagy napja lehet

A hajdú-bihari megye I.-ben szereplő Monostorpályi SE pedig vasárnap 16 óra 30 perctől Nógrád megyében játszik a továbbjutásért, méghozzá a Karancslapujtővel. A nógrádiaknak nem idegen a hajdúsági futball, hiszen a Balmazújvárossal kerültek már össze korábban a Magyar Kupában, akkor már sikerült hajdú-bihari sikerrel hazatérni onnan. Nagyjából tisztában vagyunk ellenfelünk erősségeivel és gyengeségeivel is, hiszen az elnökünk személyesen nézte meg a Karancslapujtő csapatát a Berkenye elleni bajnokin – mondta Bereczky Bence, a monostoriak edzője a Naplónak. Saját csapata hátrányaként a hosszú utazást, az idegenbeli játékot említette a fiatal, agilis tréner, előnyüknek pedig az alkalmazkodó képességüket, valamint az elmondása szerint egész nyáron eddig nem tapasztalt részvételt az edzéseken.

– Ha a saját játékunkat játsszuk mindezek mellett, amit tudunk, akkor nem lehet probléma – fejezte be Bereczky Bence.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában