szép eredmény

2021.08.25. 17:36

Mező Boglárka hatodik lett kardvívásban a paralimpián

Madarászné dr. Mező Boglárka jelenleg a budapesti Törekvés színeiben versenyez Erdei Péter kezei alatt, de szülővárosában, Debrecenben ismerkedett meg a vívósporttal.

Budapest, 2021. augusztus 11. Madarászné Mezõ Boglárka kerekesszékes vívó az augusztus 24-én kezdõdõ és szeptember 5-ig tartó tokiói paralimpián versenyzõ magyar csapat tagjainak eskütételi ünnepségén Budapesten, az Eiffel Mûhelyházban 2021. augusztus 11-én. A fogyatékkal élõ sportolók seregszemléjén 37+1 fõs sportolói delegáció vesz részt Magyarországról. MTI/Balogh Zoltán

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A kerekesszékes vívóhölgy B kategóriás kard egyéni versenyszámban végzett a hatodik helyen, miután a számára három győzelmet és két vereséget hozó csoportkört követően a negyeddöntőben alulmaradt kínai ellenfelével szemben – olvasható az Interfencing Debrecen SC közleményében.

A debreceni sportszeretők számára nem hangzik ismeretlenül Battai Sugár neve, aki a tokiói olimpián nyolcadik lett a női kardcsapat tagjaként. Az Interfencing DSC 18 éves olimpikonjának mestere, Dávid László adott először fegyvert Boglárka kezébe is, s vezette be a kerekesszékes kardvívás alapjaiba. Az újdonsült paralimpikon idővel tényezővé vált a nemzetközi versenyeken, kard mellett tőrben is jeleskedik, utóbbi fegyvernemben a magyar csapattal pedig szintén kvalifikálta magát Tokióba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában