Az edzőket kérdeztük

2021.08.16. 12:47

Megkezdik az idényüket megyénk futsalcsapatai

A DEAC és a Mezei-Vill is győzelemmel indítaná az új szezont.

20210531 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló DEAC - BALATON BÚTOR FC VESZPRÉM NBI férfi futsal mérkőzés. képen: ALVES DOS SANTOS #20

Fotó: Napló-archív

Elindult a férfi futsal NB I. 2021–2022-es idénye a múlt hét pénteki Veszprém–Haladás találkozóval, ahol meglepetésre a hazai együttes 6–5 arányban legyőzte a bajnoki címvédőt. Megyénk két együttese egyaránt hétfőn este 18 óra 30 perctől kezdi meg szereplését az új szezonban. A DEAC a Kecskemétet fogadja, a Mezei-Villhez pedig a Nyírgyulaj együttese látogat, mind a két hajdú-bihari gárda vezetőedzője nyilatkozott a Naplónak a rajt előtt.

A képen: Elek Gergő vezetőedző | Fotó: Napló-archív

– Nem sikerült úgy a felkészülésünk, ahogy azt terveztük, sajnos több sérültünk is akadt. Ráadásul az új brazil játékosunk, Rodrigo is még csak most érkezett meg, úgyhogy ő gyakorlatilag nem vett részt eddig a felkészülésben. A többiek azonban becsülettel, keményen dolgoztak, és ez elég lehet arra, hogy a jó erőkből álló és komoly erősítésen átesett Kecskeméttel szemben pontot vagy pontokat szerezzünk – mondta Elek Gergő, a Debreceni Egyetem csapatának a vezetőedzője.

A képen: Trencsényi János Mezeivill FC vezetőedzője | Fotó: Napló-archív

Trencsényi János – aki Sergio Mullor Cabrera helyét vette át – élete első tétmérkőzésére készül vezetőedzőként. – Szeretném, ha idén a párharcokat tekintve erősebbek lennénk, ebben fejlődnünk kell, a taktikát tekintve viszont minimálisan kell változtatnunk néhány dolgon. A Nyírgyulajt jól ismerjük, ráadásul a trénerük, Lovas Norbert a válogatottban szobatársam volt, a Mezei-Villben mindig együtt csináltuk a páros gyakorlatokat, vagy 10 évig futsaloztunk együtt. Úgyhogy több szempontból is különleges lesz ez az összecsapás – mondta a szakember.

A DEAC–Kecskemét a Debreceni Egyetem DESOK csarnokában, a Mezei-Vill–Nyírgyulaj pedig a berettyóújfalui Pálfi István Rendezvénycsarnokban lesz egyaránt hétfőn 18 óra 30 perctől.

BA

1. forduló programja

08. 13.: Veszprém–Haladás 6–5

08. 16.: MVFC–Nyírgyulaj

08. 16.: DEAC–Kecskemét

08. 16.: Kistarcsa–Újpest

Aramis SE–TFSE később játsszák le

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában