u19

2021.08.10. 08:00

Kosárlabda világbajnokság: következik az első igazán fontos mérkőzés nekünk

A szervezők és a magyar válogatott is nagyon vár mindenkit az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba.

Fotó: Molnár Péter

Javában zajlik az U19-es női kosárlabda világbajnokság Debrecenben. Magyarország a B csoport tagjaként megverte Tajvant (99–42), majd kikaptak Oroszországtól (56–70), kedden viszont a torna egyik legfontosabb meccse vár a hölgyekre Argentína ellen. Az argentinok 65–56-ra győzték le Tajvant, Oroszország legjobbjaitól viszont kikaptak 73–42-re. – Szépen indultunk a hétvégén, mindenki jól élt a lehetőséggel, amit kapott Tajvan ellen, Oroszország azonban fizikálisan jobb nálunk, küzdöttünk becsülettel ellenük is, de a mérkőzés végét jobban bírták – gondolt vissza a Hajdú-bihari Napló kérdése nyomán az első két összecsapásra Cziczás László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Fotó: Molnár Péter

Csoportmásodikok lehetünk

Az argentinok kapcsán arra tért ki a szakember, hogy megnézték a dél-amerikaiak mindkét eddigi találkozóját, feltérképezték a gárdát, illetve a tréner szerint meg is találták soros ellenfelük gyenge pontjait. – Sikerült jól felkészülnünk Argentínából, már csak a nézők még nagyobb biztatására lenne szükségünk. Debrecenben minden csodás, profik a körülmények, és a kilátogató szurkolók is rendre odateszik magukat. A lányok is és a szakmai stáb is bízik abban, hogy ahogy megyünk bele a világverseny sűrűjébe, egyre több drukker fog kilátogatni a mérkőzéseinkre – mondta a mester.

Mi jöhet még?

Cziczás László arra is kitért, hogy az argentin válogatottat ha megverik, akkor második helyen végez a magyar együttes a csoportban, ami azt jelentené, hogy a nyolcaddöntőben nagy valószínűséggel az olaszokkal kerülnek szembe. Olaszország 81–73-ra győzte le Egyiptomot, valamint 96–37-re kapott ki Amerikától. Kedden Ausztráliával mérkőznek meg.

A rendezvény egyébiránt az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban és a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban is ingyenes. A magyarok keddi mérkőzése 17 óra 30 perckor kezdődik, a csoport másik meccse, az Oroszország–Tajvan találkozó is ugyanebben az időpontban lesz.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában