folytatódik a tikkadt szöcske

2021.08.29. 16:54

Ezúttal a férfi párosok domináltak a strandröplabdában

A Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság idei hatodik fordulóját most hétvégén Debrecenben, a vadonatúj Aquaticum Strand strandröplabda pályáin rendezték. Az időjárási előrejelzés főleg a hölgyeket ijesztette meg, az előző fordulókban megszokottnál kevesebb páros nevezett – számoltak be a szervezők.

Az idén először bajnokságnak meghirdetett U19-es versenyben az elmúlt fordulót kihagyó Fehérvári Vivien és Pálfi Kitti visszavették az elsőséget, megelőzve a második Molnár Jankát és Nagy Laurát, valamint a harmadik Bak Csengét és Diószegi Grétát.

Az összesített pontversenyben Fehérvári Vivien és Pálfi Kitti vezetnek 34-34 ponttal, a 24-24 pontos Magyar Fruzsina és Szarvas Nóra előtt.

A női kategóriában Béni Kitti és Tóth Kinga fölényesen verték a mezőnyt. Az U19-ben győztes Fehérvári Vivien és Pálfi Kitti csak tőlük kaptak ki, így ők lettek másodikok. A most először összeállt Dr. Korompay Zsuzsanna, Kerek Zsuzsa kettős teljesítménye a bronzérem megszerzéséhez volt elegendő.

Az összesített pontverseny élén Dr. Korompay Zsuzsanna áll 31 ponttal, őt követik 27-27 ponttal Fehérvári Vivien és Pálfi Kitti.

A férfiaknál 9 duó indult. Ezúttal is F. Nagy Bence és Imre Tibor végeztek az első helyen. A kupákon és érmeken kívül – a többi kategória győzteseihez hasonlóan – a BLUE Garden Bistro felajánlásaként egy-egy lángost és üdítőt választhattak. A második helyre az apa-fia páros, Marczin Zsolt és Marczin Tamás értek be, megelőzve a Balla Vince Márk, Groholy András kettőst.

A pontversenyben F Nagy Bence és Imre Tibor 38-38 ponttal vezetnek. A harmadik helyen Puskás Kristóf áll 16 ponttal.

A vegyes párosoknál a Nagy-Szabó Kármen és Nagy Márton nyertek. Meglepetésre az F. Nagy Eszter, Juhász József egység legyőzte a Fehérvári Vivien, F. Nagy Bence párost, így előbbiek ezüstérmeket, utóbbiak bronzérmeket vehettek át.

A ranglista élén Fehérvári Vivien és F. Nagy Bence állnak 27-27 ponttal, őket követi Nagy-Szabó Kármen és Nagy Márton 24-24 egységgel.

A verseny idei utolsó fordulójára 2021. szeptember 4-én és 5-én szintén Debrecenben, a Kerekestelepi Strandon kerül sor.

Fotók: Szombathy András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában