röplabda

2021.08.24. 21:44

Eötvös kupa: az nyert, aki jobban akarta a győzelmet

Szombathy András a Nagykikinda fizikai fölénye ellenére is bízott a sikerben.

Fotó: Napló-archív

Debreceni sikerrel zárult a terem Eötvös Kupa női tornája, hiszen a házigazda Eötvös DSE U19-es csapata emelhette magasba a serleget a háromnapos küzdelem után. A szervezők ismét jó mezőnyt hoztak össze, hiszen a lányoknál több olyan csapat nevezett, akik korábban már vagy nyert, vagy az élmezőnyben végzett a korábbi években.

Első nap a debreceni helyszíneken kívül Derecskén, Hajdúböszörményben és Püspökladányban is rendeztek csoportmérkőzéseket, a hölgyeknél végül a Tiszaújváros, a Nagykikinda, valamint az Eötvös DSE U17-es és U19-es csapata jutott a legjobb négy közé. A sors szeszélye folytán a döntőbe jutásért egymás ellen játszottak az eötvösös lányok, ahol az U19-es gárda 2:0-ra nyert. A másik ágon a kikindaiak fektették két vállra a Tiszaújvárost. A zárónap debreceni örömünneppé vált, hiszen az Eötvös DSE U17-esei bronzot, az U19-esek az aranyat nyertek, így hosszú idő, 2005 után újra a házigazdai együttes tagjai emelhették magasba trófeát. A férfiaknál a Komarnó „A” csapata nyerte a finálét a Vegyész RC Kazincbarcikát múlva felül.

– Örültünk, hogy a tavalyi pandémiás év után ismét megrendezhettük a teremtornát is – válaszolta a Hajdú-bihari Napló megkeresésére Szombathy András főszervező. – Szerencsére az egy éves kihagyás nem szegte a kedvét a csapatoknak, a lányoknál tizenhat, míg a fiúknál tizenkettő együttes nevezett. Olyan országokból is érkeztek résztvevők ahonnan ritkábban, így színes felhozatal egy jó színvonalú tornát eredményezett. Számunkra különösen jól sikerült a torna, a helyosztókon mindkét csapatunk a lehető legjobb eredményt érte el. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen 2005 után sikerült újra kupát nyernünk – hangsúlyozta az Eötvös edzőjeként is tevékenykedő szakember.

Fotó: Napló-archív

Mivel az U19-es csapat tagjai közül sokan már az Eötvös felnőtt NB I.-es csapatában is már bemutatkoztak, Szombathy András titokban reménykedett a végső győzelemben, még úgy is, hogy a szerb bajnokságban edződő kikindaiak komoly fizikai fölényben voltak. Ennek ellenére a nyitásokkal, és a viszonylag jó védekezéssel behúzta az első játszmát a hajdúsági együttes. A másodikban is vezetett a hazai gárda, ám jött egy hullámvölgy, így az a szett a szerbeké lett.

– A harmadik játszma előtt elmondtam a lányoknak, hogy az, aki jobb koncentrációval, nagyobb akarattal fog játszani az nyeri majd a döntőt – engedett betekintést a kulisszatitkokba a rutinos tréner. – Szerencsére a lányok felálltak a padlóról, kúsztak-másztak, amelyhez olyan mezőnyvédekezés társult, amit addig hiányoltam, ezeknek is köszönhetően lett miénk a győzelem – mondta el Szombathy András.

A torna után az eötvösös lányok kaptak pár nap pihenőt, hogy aztán megkezdjék a felkészülést az októberi bajnoki rajtra.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában