Itt a lehetőség!

2021.08.18. 11:32

Elindult az önkéntesek toborzása az Európa-bajnokságra

A 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság magyarországi önkénteseit a Sport-Önként Egyesület készíti fel a tornára.

Forrás: sportonkent.hu

Már lehet jelentkezni önkéntesnek mindhárom, a budapesti, a szegedi és a debreceni helyszínre is. – Ez a mostani mindenképpen egy rendhagyó Európa-bajnokság lesz, hiszen ez lesz az első férfi kézilabda-Eb Magyarországon – emlékeztet Mikó Anna, az Európa-bajnokság magyarországi önkéntes programjának projektmenedzsere. – Akik velünk dolgoznak, megismerhetik egy világesemény szervezésének hátterét, beláthatnak a kulisszák mögé, és eközben Európa huszonnégy legjobb csapatát segíthetik a sikeres szereplésben.

„Kísérőprogramokon is részt vehetnek majd az önkéntesek, ezeken is élményeket szerezhetnek.”

Nem utolsósorban egy ilyen esemény egy remek tanulási lehetőség is, mindeközben pedig új barátokra és értékes tapasztalatokra tehetnek szert a kiválasztottak.

A Sport-Önként Egyesület közleményéből kiderül, a torna magyarországi önkéntesei a fővárosban a több mint 20 ezer fős, újonnan épülő Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban, Szegeden a szintén világszínvonalú, az Eb alkalmából felépülő Szegedi Új Arénában, míg Debrecenben a megújuló Főnix Csarnokban dolgozhatnak.

Helyszínenként előreláthatólag 250 fő önkéntes segíti majd a sikeres lebonyolítást, de a csoportkörök végeztével Budapesten még nagyobb és még több feladat vár az önkéntesekre.

– Nem túlzás, hogy a középdöntőben és a záró hétvégén ránk figyel majd a kézilabdavilág, a helyszínen – reményeink szerint – 20 ezren szurkolnak majd, ami nagy odafigyelést kíván, egyúttal persze hatalmas élményt is. Nem volt még részünk idehaza olyan volumenű kézilabdaeseményben, mint ami az Európa-bajnokság végén vár ránk. Éppen ezért is lesz izgalmas a feladat, az önkéntesek

számára is – fogalmazott Mikó Anna.

A jelentkezési feltételekről, a kiválasztás menetéről és a további részletekről a Sport-Önként weboldalán lehet tájékozódni, valamint regisztrálni is.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén az alábbi e-mail címen lehet érdeklődni: [email protected].

Az Európa-bajnokságot január 13. és 30. között rendezik, a magyarországi helyszíneken túl Pozsonyban (itt középdöntő is lesz) és Kassán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában