Labdarúgás

2021.08.28. 20:26

Egy félidőben jól ment a Fradi ellen

Hiába a jó játék a mezőnyben és Kosicky bravúrjai, ezúttal csak kevés gólhelyzete adódott a Lokinak.

Ferencváros-DVSC NBI. 5. forduló 4-2

Fotó: Kovács Péter

A házigazda FTC és a vendég DVSC egyaránt hazai pályán elszenvedett vereséggel „hangolt” az OTP Bank Liga 5. fordulójára, ahol a fővárosi zöld-fehérek a Groupama Arénában fogadták a debreceni piros-fehéreket. A Fradit a BL playoffban a Young Boys, míg a Lokit az NB I. 4. fordulójában a Zalaegerszeg fektette két vállra saját stadionjában. Az egy héttel ezelőtti bajnoki találkozóhoz képest a DVSC szakmai stábja némileg változtatott a kezdő tizenegyen. Elől Ugrai kapott bizalmat, míg a középpályások közül Sós és Soltész kezdhetett a nagynevű hazai csapat ellen. A mérkőzés előtt Huszti Szabolcs, a DVSC asszisztensedzője a Naplónak azt nyilatkozta, hogy mindenkinek száz százalékot kell nyújtania ahhoz, hogy akárcsak pontokat hozzanak el a Groupama Arénából. Hozzátette, az ilyen mérkőzésen tudják felmérni, hogy valójában hol tart a csapat.

Fotó: Kovács Péter

A DVSC szokatlan, fekete szerelésben lépett a pályára, míg az FTC a hagyományos zöld-fehérben futott ki a zöld gyepre. A Loki kezdte a találkozót és az első percekben többet is birtokolta a labdát, helyzet azonban nem volt Dibusz kapuja előtt. Az első helyzetet az 5. percben a Fradi jegyezhette. Uzuni kapott egy pontos passzt a kaputól 17 méterre, majd a kifutó Kosicky mellett akarta elgurítani, de a Loki hálóőre nagyot védett. A továbbiakban is lüktető maradt a játék, bár a Loki birtokolta a labdát, az FTC-nek voltak helyzetei. A 9. percben Civic 20 méterről megeresztett bombája szállt a kapu fölé. Fokozatosan vette át az irányítást az FTC, és ez helyzetekben is meglátszott. A 12. percben Mmaee lőtt 13 méterről, Kosisky bravúrral tolta szögletre a bal fölsőbe tartó labdát. A 14. percben kiosztotta Bogár Gergő játékvezető az első sárga lapot. Zachariassen kapta a Loki tizenhatosán elkövetett szabálytalanságáért. A 17. percben aztán megszerezte a vezetést a Loki. Dzsudzsák szöglete után még felszabadítottak a hazaiak, majd Dzsudzsák jobb oldalról beadott labdáját Ugrai kotorta két méterről a hálóba. FTC-DVSC 0–1. A gól után hatalmas sebességre kapcsolt a Fradi. A vendégek koncentráltan, szervezetten védekeztek, így a zöld-fehérek csak a 22. percben jutottak el komoly helyzetig, amikor a kifutó Kosicky fölött átemelt labdát Korhut a gólvonal elől vágta szögletre. A DVSC fokozatosan jött vissza a támadójátékba, a 27. percben Bévárdinak lehetett volna helyzete, de a tizenhatoson belül nem volt elég kemény a védővel szemben. A 30. percben Varga kapott sárgát, a hazai térfél közepén buktatta a labdát csent hazai játékost. Ettől kezdve ismét a Fradi veszélyeztetett, de igazi helyzet nem alakult ki az okosan, taktikusan játszó debreceniek kapujánál. Egészen a 39. percig, amikor egyenlített az FTC. Az üresen hagyott Mak bombázott 12 méterről a kapuba. FTC-DVSC 1–1. A gól után a Loki kapcsolt nagyobb sebességre. A támadás befejezése azonban nem sikerült, előbb Bévárdi, majd Soltész beadása nem jutott a kapu előterébe, utána pedig Ugrai puskázott el egy lövőhelyzetet a kaputól 13 méterre.

A második félidőre cserélt a Ferencváros. Uzuni helyett Szánthó jött ki az öltözőből. A 48. percben az első helyzetet a Loki jegyezhette, Ugrai bal oldali beadására Sós érkezett, de 10 méterről a kapu fölé lőtt. Egy perccel később Szánthó sárgát kapott egy buktatásért. Az 51. percben cserélt a Loki, a megsérült Varga helyett Bényei jött a pályára. Ebben a percben tizenegyeshez jutott az FTC. Egy szabadrúgást követően a kapu előtti kavarodásban Korhut szabálytalankodott az ötösön, a játékvezető hosszas VAR-vizsgálat után helybenhagyta a megítélt büntetőt, amit az 56. percben R. Mmaee lőtt a bal alsó sarokba. Ezzel fordított a hazai csapat, FTC-DVSC 2–1. A 60. percben ismét tizenegyeshez jutott az FTC. Tokmac kevergetett a kapu előtt, szerelték, amit szabálytalannak látott Bogár. A büntetőt Tokmac lőtte a jobb alsóba, Kosicky pedig bravúrral védte. A 62. percben újabb sárga a Fradinak, Botka szabálytalankodott a kaputól 25 méterre. Dzsudzsák ívelte a kapu elé a labdát, de ott hazai játékost talált meg, így kifejelte a mezőnybe. A 68. percben eldőlt a meccs. Egy szép támadás végén a bal oldalon a beadásra érkező Mak 13 méterről bombázott védhetetlenül a hosszú sarokba. FTC-DVSC 3–1. A gól után kettőt cserélt a Ferencváros. Tokmac helyett Gavric, Zachariassen helyett Laidouni a pályán. Ugyancsak cserélt a Loki, Soltészt Tischler váltotta. A 73. percben már 4–1 a hazaiaknak, a frissen beállt Laidouni egy beadásból fejelt 10 méterről Kosicky kapujába. A gól után is mozgalmas maradt a játék, a DVSC is eljutott a vendégek tizenhatosáig, de gólhelyzetet nem tudott kialakítani, míg a másik oldalon továbbra is megvoltak a gólszerzési lehetőségek pontrúgásokból vagy helyzetekből. A 79. percben Makot Vécsei váltotta a zöld-fehéreknél. Két perccel később a frissen beállt Tischler is besárgult, a pálya közepén buktatta az egyik hazai játékost, akit hosszasan ápoltak. Sóst Pintérre cserélte a szakmai stáb a 86. percben, míg a 89. percben a hazaiak is cseréltek. A 90. percben szépített a Loki. Dzsudzsák szögletét ismét Ugrai kotorta a hálóba, ezúttal öt méterről. FTC-DVSC 4–2. A 4 perces hosszabbításban is maradt a játék korábbi képe, a hazaiaknak újabb pontrúgás, de a szervezetten védekező DVSC állta a rohamokat. A több helyzetet kidolgozó Ferencváros megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

KZS

A tények

OTP Bank Liga, 5. forduló.

FTC-DVSC 4-2 (1-1)

Groupama Aréna, 7325 néző. Vezette: Bogár G.

Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Kovacevic, Civic (Csontos, 89.) – Haratin, Zachariassen (Gavric, 69.) – Mak (Vécsei, 80.), Tokmac (Laidouni, 69.), Uzuni (Szánthó, 46.) – R. Mmaee. Edző: Peter Stöger.

DVSC: Kosicky – Kusnyír, Baráth, Korhut, Ferenczi – Varga J. (Bényei Á., 51.) , Dzsudzsák – Bévárdi, Soltész, (Tischler, 71.) Sós (Pintér, 86.) – Ugrai. Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Gól: Mak (38., 68.), R. Mmaee (56., 11-esből), Laidouni (73.)., illetve Ugrai (17., 90.)

Sárga lap: Zachariassen (14.), Szánthó (49.)., Botka (62.)., illetve Varga J. (30.), Korhut (52.), Sós (80.)

Peter Stöger: Nem volt egyszerű dolgunk ezen a mérkőzésen. Már a meccs elején sok helyzetet alakítottunk ki, lőhettünk volna több gólt, ennek ellenére az ellenfél szerezte meg a vezetést. A csapat összeteljesítményével mégis elégedett vagyok, annak ellenére, hogy sok helyzetünk maradt ki. Ezen a találkozón egyedül a tizenhatoson belüli védekezésünkkel nem vagyok elégedett.

Toldi Gábor: A mérkőzés előtt is tudtuk, hogy csak akkor van sanszunk pontszerzésre, ha 100 százalékban, koncentráltan játszunk. Az FTC már a mérkőzés elejétől nagy nyomást helyezett ránk, ennek ellenére meg tudtuk szerezni a vezetést, partiban voltunk a hazai csapattal. A második félidőben a tizenegyes után veszítettük el a mérkőzést. Ez a realitás, tudjuk, hogy a Ferencváros évek óta meghatározó gárdája a hazai labdarúgásnak. A csapatunknak végig volt tartása, 4-1 után is széptettünk. Újoncok vagyunk az NB I.-ben, látjuk, van hová fejlődnünk, tudjuk, hol vannak a hibák. Ezúttal kevesebb helyzetünk volt.

https://haon.hu/sport/helyi-sport/dzsudzsak-balazs-a-meglepetes-is-benne-lehetett-volna-ebben-a-meccsben-5595674/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában