kézilabda

2021.08.19. 15:55

Az első háromba vágyik a DVSC Schaeffler

A klub célja, hogy hosszú távon is meghatározóak legyenek a hazai és a nemzetközi porondon.

Fotó: Kiss Annamarie

Megtartotta hagyományos idénynyitó sajtótájékoztatóját a DVSC Schaeffler együttese. A csütörtök délutáni esemény fő témáját a gárda körüli változások, az új idény célkitűzései, valamint a Hódos Imre Rendezvénycsarnok infrastrukturális beruházásai alkották.

A résztvevőket Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője köszöntötte, majd kiemelte, évek óta igyekeznek olyan környezetet teremteni, hogy a játékosoknak és a stábnak csak a kézilabdára kelljen koncentrálniuk.

„A cél a rendelkezésre álló és befolyó erőforrások lehető leghatékonyabb felhasználása annak érdekében, hogy a debreceni kézilabda hosszú távon is meghatározó legyen a hazai és a nemzetközi porondon. A költségvetés stabil, cél a dobogó, az EHF-Európa-ligában pedig minél tovább jutni”

– hangsúlyozta az ügyvezető.

A sajtóeseményen Papp László polgármester elmondta, Debrecen nem csak pénzügyi támogatásokkal segíti a sportot, hanem infrastrukturális fejlesztésekkel is. – A város jó gazdaként igyekszik gondoskodni a helyi sportról. Debrecen és a kormány húzóágazatként tekint a sportra, az elmúlt időszakban több mint egymilliárd forint jutott a Hódos Imre Rendezvénycsarnok felújítására és egyéb sportcélú fejlesztésekre, amelyhez a város 170 millió forintnyi támogatással járult hozzá – emelte ki Papp László,

aki ígéretet tett, a cívisváros az elkövetkező években is biztos háttere lesz a csapatsportoknak.

Ezt követően bemutatták a klub új támogatóit, valamint megerősítették, hogy meghosszabbították a névszponzori szerződést a Schaeffler-csoporttal. Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető-igazgatója örömét fejezte ki, hogy évről évre fejlődik a kézilabdacsapat. – Infrastrukturálisan és szakmailag is fejlődünk, egyre több a támogató. Úgy érzem, ez lesz az az év, amikor egy újabb lépcsőfokra léphetünk fel, és megszerezzük a harmadik helyet –fejezte ki reményét az ügyvezető.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a nyártól Szilágyi Zoltán személyében új szakvezetője van a DVSC-nek. A szakember beszélt a felkészülés alakulásáról és az elvárásokról is.

„Megtisztelő, hogy a Loki család tagja lehetek. Örülök, hogy komoly célokért küzdhetünk, ezért is jöttem ide, mert látom a lehetőségét, hogy hosszabb távon is a harmadik erővé váljon a Debrecen.”

A hatodik hetében jár a felkészülés, eddig minden munkát sikerült elvégeznünk, az edzőmérkőzéseken bizonyos időszakokban már olyan képet mutatott a csapat, amit szeretnék látni a bajnokságban is. A célok eléréséért mindent meg fogunk tenni, de akkor sem szabad csalódottnak lenni, ha az első évben esetleg a negyedik helyen végez a gárda. A minimális elvárás a nemzetközi kupaszereplés kivívása – szögezte le a szakember, majd a sajtótájékoztató záróakkordjaként Szabó Nina, Mariana Costa és Ann-Cathrin Giegerich bemutatták az új szezon mezeit.

Fotó: Kiss Annamarie

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában