Fodor Antal vezetőedzőt kérdeztük

2021.07.08. 16:56

Utánpótlásból pótolja távozóit a DEAC röplabdacsapata

Hubicska Patrik személyében kulcsember hagyta el a DEAC együttesét.

20200927 Debrecen Fotó: Matey István Hajdú-bihari Napló Debreceni Egyetem - DEAC - Kecskeméti RC NBI Extraliga férfi röplabda mérkőzés. képen: FODOR ANTAL DEAC vezetőedzője

Fotó: Napló-archív

Ugyan még odébb van a következő idény, a Debreceni Egyetem férfi röplabdázóinál már javában tervezik a jövőt. Bár a vezetők elképzelése az volt, hogy együtt tartják az extraligás tagságát meghosszabbító gárdát, ez az elképzelés nem fog megvalósulni, hiszen Hubicska Patrik és Csizmadia János másik csapatban kezdi meg az új szezont. A Hajdú-bihari Napló erről is kérdezte Fodor Antal vezetőedzőt, aki elmondta,

nem érte felkészületlenül őket a röplabdázók távozása, hiszen már korábban is voltak arra utaló jelek, hogy lesz érdeklődés egy-egy játékos után.

– Hubicska Patrik Kaposvárra igazol, hívták Kazincbarcikára és Székesfehérvárra is, de végül a somogyiakat választotta – ismertette a tavaly Hajós Alfréd-díjjal kitüntetett szakember. – Patrik rengeteget fejlődött az elmúlt években, szurkolunk neki, hogy új állomáshelyén is helyt tudjon állni, és meg tudja valósítani az álmait, hiszen egy élcsapatból könnyebben be lehet kerülni a válogatott keretbe. Csizmadia János annak idején Miskolcról jött hozzánk családi okok miatt, és ugyanezért igazol vissza a borsodi megyeszékhelyre, de nem zárható ki, hogy valamikor még újra magára húzza a DEAC mezét. Mivel nálunk számolni kell azzal, hogy ajánlatot kapnak a legjobbjaink, így folyamatosan figyeljük az utánpótláskorú játékosainkat, miként fejlődnek, van-e ambíciójuk magas szinten űzni a sportágat. Egyetemi csapatként elsősorban olyan fiatalokat nézünk, akik a felsőoktatásban folytatnák tanulmányaikat. Szerencsések vagyunk, hisz az utánpótlásunk jelentős része a Fazekas Mihály Gimnáziumból kerül ki, amely jó alapot jelent a fiúknak – magyarázta az edző.

Bár egy új szakasz kezdődik a gárda életében, a folyamatosság nem szakad meg, hiszen, támaszkodva a saját utánpótlásra, négy fiatal kerül az első csapat keretéhez.

Az átigazolási szezon január 30-ig tart, ám mivel azok a röplabdázók, akik olyan pluszt tudnának hozni, mint a távozók, már korábban elkeltek, ezért a debreceniek egyelőre kivárnak.

– Abban maradtunk, hogy meglátjuk, miként fogjuk kezdeni a bajnokságot. Van három-négy olyan tehetségünk, akikkel kiegészítjük a felnőtt keretet. Ketten közülük most kerülnek egyetemre, többen pedig tartalékként már eddig is velünk voltak. A nagy tét és a stabil kezdőcsapat miatt eddig nem igazán tudtuk felmérni, hogy ezek a játékosok mire képesek a felnőttek között, de most megkapják a lehetőséget a bizonyításra – mondta el Fodor Antal.

A fiatalok előtt Kiss Imre személyében ott az élő példa, hiszen a DEAC évzáró gáláján az egyetemi klub összes sportolója közül a 19 éves röplabdázót választották meg az év tehetségének. – Nagy örülök a sikerének, jó helyre került a díj. Imre, végigjárva a szamárlétrát, már az Extraligában is letette a névjegyét. Remélem, a fejlődése folytatódni fog, és a jövőben még az eddigieknél is jobb teljesítményre lesz képes, hiszen rá is nagyobb feladatok hárulnak majd. A szorgalma és az adottsága megvan hozzá, bízom benne, hogy nem hátráltatja majd sérülés – nyilatkozta Fodor Antal, aki elmondta, a jelenlegi állás szerint októberben kezdődő bajnokságra augusztus 2-án kezdi a felkészülést a DEAC.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában