Futsal

2021.07.02. 12:03

Újra több fiatal fog lehetőséget kapni a DEAC-nál

A Debreceni Egyetem férfi futsal csapatánál már hagyománynak számít, hogy bátran építenek a saját nevelésű játékosokra.

Forrás: deac.hu

A DEAC férfi futsal csapata az előző idényekben mindig bizalmat szavazott a klubban pallérozódott fiataloknak. Ez a tendencia az új szezonban sem változik, hiszen a 18 éves Serestyén Szabolcs, a 19 esztendős Figeczki Ágoston, illetve a 20. születésnapját novemberben ünneplő Tóth Benedek a felnőttekkel kezdi meg a felkészülést. Egyébként a trió tagjai ifjú koruk ellenére már átestek a tűzkeresztségen az NB I.-ben – olvasható a deac.hu-n.

– Először is szeretnék köszönetet mondani Elek Gergő vezetőedzőnek ezért a lehetőségért. Izgatottan, egyben bizonyítási vágytól fűtve várom a tréningeket.

„Az előző hónapok során többször készültem a gárdával, és azt tapasztaltam, hogy a rutinosabb csapattársak sokat segítenek nekünk.”

Főleg Faragó Lajosnak és Szentes-Bíró Tamásnak akadnak hasznos meglátásai, de a többiek is biztatnak bennünket. Egyik erősségem a bal lábam, emellett labdabiztos futsalosnak tartom magam. Nem számítok még kész játékosnak, erőnlétileg sokat kell fejlődnöm, továbbá fel kell vennem a bajnokság ritmusát. A nyáron sem tétlenkedtem, konditermi edzésekkel hangoltam a felkészülésre. Bizakodó vagyok a következő idénnyel kapcsolatban, szerintem a harmadik helyre is odaérhetünk – nyilatkozta Serestyén Szabolcs.

Figeczki Ágoston már élvonalbeli találattal is büszkélkedhet: január közepén a Dunaújváros otthonában ő is kivette a részét a 9-3-as diadalból. – A meccs utáni pár nap során többször eszembe jutott a gól, de mostanság már nem igazán gondolok rá. Nyilván boldog lennék, ha minél többször bevenném az ellenfelek kapuját az elkövetkező hónapokban, ám ennél most fontosabb cél, hogy stabilizáljam a helyem a keretben. Szerencsére a tapasztaltabb játékosok engem is hasznos tanácsokkal látnak el az edzéseken.

„Eléggé megterhelő volt a mostani idény, a futsal mellett futballoztam is, így jelenleg próbálok erőt gyűjteni az alapozásra.”

A negyedik hely extra eredménynek számít, ám hasonlóan jó szereplésben reménykedem az új bajnokságban. Tóth Attila távozása jelentős érvágás lehet, de annak örülhetünk, hogy a csapat gerince megmaradt – fogalmazott Figeczki.

Tóth Benedek Dobi Attilával és Krajcsi Bencével alkotja a DEAC-ban a kapuskontingenst. – Bence szerintem Magyarország legkiválóbb hálóőrei közé tartozik, míg Attila együttesünk egyik legrutinosabb tagja, akinek a higgadtsága sok esetben aranyat ér.

„Ebből is kiderül, hogy nem egyszerű a helyzetem, de rengeteget tanulhatok tőlük, ami mindenképpen pozitívum.”

Szerintem jól olvasom a játékot, ezt tartom a legfőbb erényemnek, de sok tekintetben kell fejlődnöm, például a ziccerek hárításánál is látok esélyt az előrelépésre. Várom már a felkészülést, hiszen hiányoznak már a srácok. A kemény munka kezdetéig még egy balatoni nyaralás vár rám – árulta el kapus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában