Futsal

2021.07.14. 08:26

Elbúcsúzott a Berettyóújfalu spanyol vezetőedzője

Egy korszak véget ért, de egy új kezdődik az MVFC együttesénél.

20200912 Berettyóújfalu fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló MVFC BERETTYÓÚJFALU - DEAC NBI férfi futsall mérkőzés. képen: MULLOR CABRERA SERGIO MVFC BERETTYÓÚJFALU vezetőedzője

Fotó: Napló-archív

Négy szezon után elköszönt egymástól a Mezei-Vill FC futsalcsapata és Sergio Mullor Cabrera vezetőedző. A spanyol szakember bajnoki címig, kupagyőzelemig és a futsal Bajnokok Ligájában nyolcaddöntőkig vezette a berettyóújfalui együttest, de véget ért a közös munka.

A Hajdú-bihari Napló a távozását követően kereste meg Sergio Mullor Cabrerát, hogy elevenítse fel az MVFC-nél töltött időszakot. – Még mindig emlékszem, amikor először kerestem rá a városra, hogy merre is található – indított a berettyóújfalui kezdeteknél. – Az érkezés is hasonló volt, tulajdonképpen fejest ugrottam az ismeretlenbe, nem tudtam, hogy mire számíthatok. Így visszagondolva, őszinte szívvel mondhatom, hogy négy csodálatos év kezdete volt az nekem és a családomnak egyaránt – mondta az edző, aki már 2017 áprilisában tárgyalni kezdett az MVFC vezetőségével, így volt ideje megismerni a játékosokat. Elmondása szerint az első dolga az volt, hogy a védekezés intenzitását növelje a játékban. A spanyol szakember szerint a futsalosokban megvolt a potenciál arra, hogy szintet lépjenek a defenzív munkában. Támadásban a technikai és taktikai repertoár bővítése volt a célja a trénernek, amire volt is alkalma, hiszen minőségi futsalosokkal dolgozhatott együtt.

A részletek a legfontosabbak

Az egykori újfalui edző úgy emlékszik vissza, hogy sok nagyszerű sportpillanatot éltek át a csapattal az elmúlt években. – Személyesen nekem a kis részletek a legfontosabbak, és mindent igyekszem egy fejlődés részeként értékelni. Szerintem kardinális pont volt a csapat életében, amikor 2018-ban 3–0-ra elveszítettük a bajnoki döntőt a Győr ellen, egy fantasztikus szezont követően. Akkor a csapat tudta, hogy fejlődnie kell még, és talán ennek is köszönhetően a következő idény csodálatosra sikerült. Nekem a kedvencem a Veszprém elleni szigetszentmiklósi kupadöntő, ahol fantasztikusan teljesítettünk – emlékezett vissza.

Sergio Mullor Cabrera elárulta, hogy a távozása nem függött attól, hogy az együttes miként zárta az idényt. – Ez a kérdés már április környékén előtérbe került. Úgy éreztük, hogy kifutott a projekt és mind a két félnek megújulásra, változásra volt szüksége. A családommal közösen úgy döntöttünk, hogy ezt a lépést meg kell tennünk, még azt is megkockáztatva, hogy egyelőre nem találunk új helyet magunknak – mondta az edző, aki szeretett volna trófeával búcsúzni a klubtól és a várostól, és sajnálja, hogy ez nem sikerült.

Trencsényi János, az MVFC új vezetőedzője | Fotó: Napló-archív

Az MVFC Berettyóújfalu kedden este jelentette be, hogy a korábbi csapatkapitány, eddigi pályaedző, Trencsényi János lesz a gárda vezetőedzője a jövőben.

Bakos Attila

Borítókép: Sergio Mullor Cabrera és családja sok szép emléket visz magával Berettyóújfaluból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában