AS Roma-DVSC

2021.07.15. 16:17

Tőzsér Dániel szerint rendkívül előnyös szerződést kötött a Loki a Farkasokkal

Mint az kiderült, a találkozó most már hivatalosan is megrendezésre kerül.

Tőzsér Dániel | Fotó: DVSC-archív

A múlt héten lehetett kiszúrni az egyik olasz sztárcsapat, az AS Roma honlapján a felkészülési ellenfelek között egy bizonyos Debrecent a programban. A szurkolók viccesen találgatták, hogy vajon a DEAC, esetleg a DASE mérkőzik-e meg a José Mourinho által vezetett gárdával. Természetesen a legvalószínűbbnek a DVSC csapata tűnt, aztán maga a klub is megerősítette nem sokkal később, hogy tárgyalásban állnak a Farkasokkal. Azonban csak csütörtökön vált hivatalossá, hogy ez a találkozó valóban létrejön majd – az olasz fővárostól körülbelül 90 km-re délkeletre eső – Frosinone városában, jövő héten vasárnap 19 órától.

Tőzsér Dániel | Fotó: DVSC-archív

A DVSC bejelentésével kapcsolatban Tőzsér Dániel sportigazgatót kereste meg a Hajdú-bihari Napló. – Egy nagyjából két hetes tárgyalássorozatot követően értünk el oda csütörtökön, hogy a kezünkben tarthattuk az aláírt szerződést. Kicsit kellemetlen volt, hogy a rómaiak már korábban nyilvánosságra hozták a találkozót, mert mi mindig szeretnénk a szurkolóinkat és a média munkatársait azonnal tájékoztatni, ha van valami hivatalos bejelenteni való, de csütörtök délelőttig nem volt ilyen. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy sportszakmailag és anyagilag is rendkívül előnyös szerződést kötöttünk, hiszen klubunknak egy forintjába sem kerül az út, és fantasztikus csapattal mérkőzhetünk meg majd a jövő hét végén – mondta.

Villámlátogatás

A Loki egykori csapatkapitánya elárulta, hogy az Olasz Focisuli alapítója, Hegedűs Gábor már évtizedes ismeretségekkel rendelkezik Olaszországban, ő kötötte össze Tőzsér Dánielt egy mérkőzésszervezéssel foglalkozó céggel, így indultak el az egyeztetések a két klub között. A Debreceni VSC egy villámlátogatást tesz majd Itáliában, jövő héten szombaton érkezik majd meg a csapat, azt követően vasárnap lejátsszák a meccset, utána pedig utaznak is haza, hiszen a következő hét végén már indulnak is az OTP Bank Liga küzdelmei.

A sportigazgató elárulta, hogy – idén természetesen már nem, de – a későbbiekben is szeretnének minél több hasonlóan nívós ellenféllel találkozni felkészülési mérkőzések alkalmával. – Szerintem ez minden szempontból jó mindenkinek.

„A kluboknak is hasznos kapcsolattartás céljából, a debreceni szurkolóknak is, főleg ha majd eljutunk odáig, hogy akár a Nagyerdei Stadionban is fogadhassunk vendégül ilyen világklasszis együtteseket.”

Azt hiszem, hogy csak pozitív dolgok jöhetnek ki az ilyenfajta együttműködésekből – fogalmazott Tőzsér Dániel.

A jelenlegi olasz állapotok szerint a frosinonei stadion 25 százalékát foglalhatják majd el nézők, a DVSC honlapja pedig arról számolt be, hogy az esetleges tévéközvetítésről zajlanak az egyeztetések.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában